E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrooks: TL'de istikrar ve cari denge faiz ile sağlanabilir---

Brooks: TL'de istikrar ve cari denge faiz ile sağlanabilir

Brooks: TL'de istikrar ve cari denge faiz ile sağlanabilir
13 Kasım 2020 - 15:10 borsagundem.com

IIF Baş Ekonomisti Brooks, "Faiz artırımı 2018'deki istikrar etkisini yapabilir" dedi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı Robin Brooks, 2018'de TL satışının en zirve döneminde ana makro değişkenin cari denge olduğunu belirtti.

Ekonomist Brooks, "O dönemde cari denge keskin oranda pozitife dönmüş ve TL'de istikrar sağlamıştı. Şu anda faiz artırımlarının da aynı etkiyi yapma potansiyeli bulunuyor. Enerji ve altın hariç açık halihazırda yatay ve pozitife dönebilir" yorumunda bulundu.

Piyasalar faiz artışı mı fiyatlıyor?

Dolar'ın gözü Merkez'in faiz toplantısında

Yabancı ekonomistler TCMB'dan ne bekliyor?

TCMB anketinde dolar kuru beklentisi hafif geriledi

Fitch: TCMB'deki değişiklik bankanın kredibilitesini artırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taki13 Kasım 2020 21:15

    Belli ki 18 yıl sonra söylenecek bir şey kalmamış ..

  • Şaaanlanamadık bea13 Kasım 2020 18:35

    Seneler sonra geldiğimiz noktaya bakın demek terse şahlanıyormuşuz gerçekten komik olduk.

  • Ahmet kal13 Kasım 2020 18:07

    Halkbank nolacak boyle bankalar yuzde 10 cikiyor Halk yuzde 1 bi el atalim

  • cahil herif13 Kasım 2020 17:13

    biz adam olmayız .yabancılara itaat etmezsek olacağı budur.

  • Ak sanat13 Kasım 2020 17:07

    İki ayda bir topluma hep aynı “ara gazları” Ekonomi şahlandı, ekonomi pik yapacak, ekonomiz daha daha da kıskanılacak, Ve de yıllardır topluma sürekli ince ayar müjde süspansiyonları ” ölme eşeğim yaz gelecek gonca bitecek” misali müjdeleri Ne de olsa politikayı sanat gibi ele alıyoruz demişlerdi!!

  • Cahil profesör13 Kasım 2020 17:04

    faizin artması demek ekonominin şahlanması demektir.faiz ile geçinen işçi,köylü ve emeklinin 1 ekmek daha fazla alması demktir.

  • Memet16 Kasım 2020 00:39

    Cahil taklitimi yapıyorsun yoksa gercektenmi Cahilsin pek belli degil..!

  • Cahil profesör13 Kasım 2020 16:52

    çözüm beton ekonomisindedir.bu da inşaat sektörünü ve dolayısiyle demir çelik,cam,boya,çimento ,mobilya şirketlerinin ve kredi veren bankaların karlarına kar katmasıdır.halkımız ve yurttaşlarımız gerekirse kaybetsin fakat beka için bankalarımız ve bu şirketler kazansın. 

  • Yorum13 Kasım 2020 16:39

    Avrupada enflasyon niye artmıyor niye yabancı para birimleri euro karşısında kalıcı bir yükseliş yaşamıyor çünkü adamlar herşeyin ilkini üretip dünya piyasasına yüksek fiyatlarla sattıkları için buluşu ilk onlar yapıyorlar bu sebeple ekonomileri hep fazla veriyor böyle olunca parasının değeri hep artıyor adamlar bir yaptıkları binayı ikiyüz üççüz sene kullanıyor bizim gibi 30 40 sene sonra yıkıp birdaha yapmıyorlar bizde öylemi bina yapıyoruz 10 gün sonra tadilata tesisatçı geliyor senesine sıvacı geliyor çatıcı geliyor niye hep yarım yamalak iş yapıyoruz da ondan ama avrupada böyle değil işte bu işler adamlar Bi yapıyor ne olursa olsun ama uzunca bir süre içinde bir daha el sürmüyor böyle olunca milli servetleri büyüyor gelişiyor

  • Yorum13 Kasım 2020 16:14

    Şöyle eğer ekonomi her çeyrekte veya her ay da ivmelenerek artıyor ve ihracat ithalata göre fazla veriyorsa ve senin ekonominin büyütme için dış finansman ihtiyacın kalmıyorsa o zaman döviz kendiliğinden düşer ve faizi indirme dövize yaramaz ekonomiyi büyültmene yarar para sanayi yatırımına döner dövize gitmez niye dövize gitmez çünki ülke ekonomisi fazla verdiği için döviz ucuzladığı için kimse dövizi yatırım aracı olarak görmez

  • öneri güleni13 Kasım 2020 16:09

    umarım doğru karar verilir ve Faİz indirilir. bundan önce de döviz alımlarına net % 20 vergi getirilir. ( kılçıksız para😋) hazır döViz düşmüşken .

  • Yorum13 Kasım 2020 16:42

    Bu piyasa yanlışı lafta bırakmaz cezası neyse yapıştırır geçer bunu unutma kara kaşına kara gözüne kanmaz ve hiç kimseyi dinlemez bunu unutma

  • Yorum13 Kasım 2020 16:07

    Bir şeyi anlamak bu kadar zor mu faiz sebep enflasyon netice dünyadaki tüm proflar ekonomistler farklı söylüyor biz farklı bu işte bir yanlışlık olması lazım birde söyleniyor anlamıyoruz iyide en az 10 kere tecrübe ettik yine anlamadık nasıl olacak öyleyse her faiz indirdiğimiz de dolar euro bir kamyon dayak atıyor bize hastahanelik oluyor halk sanayici yinede anlamıyoruz neden acaba piyasadan uzak olanlar anlamaz veya bu durum kendi işine yarıyor başka bir açıklaması olmaz sıcak çaydanlığa eli değen bir çocuk bile tekrar elini vurduğunda yanacağını anlıyor ve yaklaşmıyor ama biz anlamıyoruz

  • Yorum13 Kasım 2020 16:27

    Önce bir oku okuduğunu anla ondan sonra puan ver

  • Cemil13 Kasım 2020 16:03

    Kendimizi gelişen ülkeler gibi görürsek yakında dımdızlak kalırız. İşleri güçleri beton üretmek istanbulu betona çevirip rant yapmak.

  • Onur13 Kasım 2020 15:51

    Enflasyonun yüzde 100 lere çıktığı dönemde inatla faizi yüzde 8 lerde tutarak paramızı pul ettiler. Halkın alım gücü yüz yılın dibinde.

  • Berber Bekri13 Kasım 2020 15:48

    Üretmeden beton ekonomisi ile yürümez bırakın dış güçler faiz lobisi masalını asıl lobiler şunlar; 1- beton asfalt lobisi 2-sat sat yee lobisi ve malesef paramız pul olmaya işsizlik artmaya ithalat patlamaya kısaca fakirlesmeye devam....

  • manyak herif13 Kasım 2020 15:45

    dostumuz ve bizden her konuda üstün olan yabancılara katılıyorum.faiz ne kadar çok arttırılırsa o kadar çok istikrar olur.önceki dönem merkez bankası başkanı ne kadar faizi düşürdüyse onun iki katı faiz arttırılsın.o zaman gerçek istikrar olur.faizler en az 2400 bp arttırılsın.

  • Metallica13 Kasım 2020 15:42

    ''Kriz dönemlerinde faiz oranlarındaki artış, yerli para cinsinden finansal varlıkların geri ödenmeme olasılıkları ve ekonomik belirsizlikleri artırarak, yerli paranın değer kaybetmesine neden olmaktadır. Faiz artışı toplam arzı ve toplam talebi azaltacaktır. Firmalar istihdamı azalttıkça, toplam talep de azalacaktır. Kredinin elde edilebilirliği ile ilgili olumsuz bekleyişler ve iflaslar arttıkça, kredi daralmasından etkilenmeyen firmalar bile yatırım taleplerini azaltacaklardır. Talepteki azalma daha çok firmanın iflas etmesine neden olacaktır. ''Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2008, Cilt:1, Yıl:9, Sayı:16    Birileri Türkiye'nin faizleri arttırmaya mecbur olduğu yalanıyla Türkiye yi ve yöneticilerini tuzağa çekmektedir. COVID sürecinde tüm dünyanın yaptığı gibi faizleri indirmek Türkiye nin temel politikası olmalıdır.

  • Dursun13 Kasım 2020 15:34

    O zaman faizi yüzde 50 arttırın dolar 4 liraya düşsün.

  • Sade vatandaş13 Kasım 2020 15:24

    Faiz faiz diye gebereceksiniz..anladık faiz istediğiniz gibi olmazsa ekmek yedirmeyiz size diyorsunuz. Bizimkiler de bunun çaresi neyse bulurlar İnş.

  • Faiz maiz yok13 Kasım 2020 15:22

    Avucunuzu yalayın reis faiz arttırmaz elli kere dedi hala daha faiz peşindesiniz en son yine söyledi faiz sebep enflasyon sonuçtur neyin kafasını yaşıyorsunuz daha ne desin ?

  • Nokta13 Kasım 2020 18:39

    Bana ne kızıyorsunuz yahu benmi dedim bu tezi,3.5 dan dolar boz dediler bozduk,bir ara altın alın dediler aldık sonra onada komisyon getirdiler bıraktık,borsaya gidin dediler gittik,ne dedilerse yaptık ne yani şimdi faizcimi olacağız o zaman faiz yolunda yürüyenlere başarılar ben sizinle değilim,faiz artarsa bende yokum.

  • Lale13 Kasım 2020 15:53

    Faiz şimdi kaç? Geçen ay kaçtı? Faiz %10dan 14e çıktı son bir ayda hala reis şöyle reis böyle

  • Şemsi13 Kasım 2020 15:36

    Dünkü konuşmasında yapacak bişey yok mecburen enflasyona kadar arttıracağız dedi. 400 baz artış bekliyorum. Geçen ay arttırmadılar yandaşlara mal toplattılar.