E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrexit'ten korunmak için kaldıraçlı işlemlere önlem alınıyor---

Brexit'ten korunmak için kaldıraçlı işlemlere önlem alınıyor

Brexit'ten korunmak için kaldıraçlı işlemlere önlem alınıyor
01 Temmuz 2016 - 11:52 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Temmuz sayısında, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararının ekonomik ve siyasi sonuçlarını değerlendirdi.

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Temmuz sayısında İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasına yönelik referandumun Haziran ayında dünyada piyasaları etkileyen ana faktör olduğunu dile getirdi. Referandum sonrasında çıkan sonucun, piyasalarda yarattığı volatilite dışında önemli siyasi ve ekonomik sonuçlarının da olacağına vurgu yapan Koç, “50 yıldan uzun bir süredir ülkemiz için bir çeşit çıpa görevi gören Birliğin geleceği ciddi bir şekilde sorgulanmaya başlandı. Önümüzdeki dönemde Birliğin öncelikleri, genişlemek ve derinleşmeden çok mevcudu korumaya yönelik olacak” dedi.

Koç ayrıca, referandumun yarattığı belirsizliklerle artan volatilitenin neden olabileceği hasarlardan korunmak amacıyla özellikle kaldıraçlı işlemlere yönelik olarak tedbirler almaya çalıştıklarını dile getirerek, “Sermaye Piyasası Kurulumuzun da bu konuya dikkat çekmesi sayesinde, üyelerimiz teminat oranlarını yukarı çekerek müşterilerini korumaya gayret ettiler. İlk şokların atlatılmasından sonra, bölgesel ekonomik büyümede yaşanacak olumsuzluklar ve Londra’nın ana finansal merkez konumunu koruyup koruyamayacağı önümüzdeki dönemde takip edeceğimiz başlıca konular olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)