E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar yön bulmak için yeni bir hikaye arıyor---

Borsalar yön bulmak için yeni bir hikaye arıyor

Borsalar yön bulmak için yeni bir hikaye arıyor
02 Nisan 2020 - 10:53 borsagundem.com

Korona virüs salgını nedeniyle tarihi günler yaşayan sermaye piyasaları üst üste gelen olumlu ve olumsuz haberlerle yön bulmakta zorlanıyor. Risk iştahı azalırken negatif beklentiler artıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günler öncesine kadar piyasalardaki herkes borsaların önceki haftalardaki düşüşlerden sonra sağlamlaştığını konuşmak istiyordu. S&P 500 ‘ün nisan ayının ilk seans gününde yaşadığı %4,4’lük düşüşse bu özgüvene büyük bir darbe vurdu.

23 Marttaki en düşük seviyeyle halen %9,4’lük bir fark olsa da iki seans günü içerisinde %6 oranında düşen borsalar boğaları oldukça etkilemiş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump’ın “acı verici iki hafta” uyarısının ve ABD’de önemli doktorlar tarafından yapılan korona virüs nedenli 240 bini aşkın ölüm olabileceği açıklamalarının ardından ekonominin uzun bir süre daha etkilenebileceği endişeleri Çarşamba gününe damgasını vurdu.

JPMorgan Chase & Co stratejistleri ABD borsalarının en kötüsünü gördüğünü diyenler arasında yer alıyordu. Morgan Stanley’deki meslektaşları da S&P 500’ün yakın zamanda yeni düşüşleri test etmeyeceğini söylüyordu. Öngörülere göre zorunlu tasfiyeler büyük ölçüde bitmiş be mali ve parasal destekler piyasaların stabil hale gelmesi için yeterli olacak gibi görünüyor. Bu düşünceler halen sağlamlığını korusa da daha az ses çıktığı aşikâr.

Finansal planlama şirketi Inverness Counsel’ın baş yatırım stratejisti Tim Ghriskey, “Dibi gördüğümüze yönelik yaygın bir umut vardı, bu umutların büyük çoğunluğu bir günde kesildi” ifadelerini kullanıyor. “Bu rallide alım yapan yatırımcılar için bu oldukça cesaret kırıcı”

S&P 500’ün düşüşü ABD istihbarat kaynaklarının Çin’in salgının boyutunu gizlediğine yönelik raporlarıyla beraber hızlandı. Avrupa’daki ekonomi raporları ise hayal kırıklığı vermeye devam etti ve ABD’nin kazanç sezonuna yönelik endişeler arttı.

Çarşamba günü yaşanan düşüş teknik analistleri göstergeleri tekrar inceleyerek test edilecek yeni bir düşüş için savunma yapmaya teşvik ediyor. Sermaye danışmanlığı şirketi Tallbacken’in kurucusu Michael Purves ekonomik verilerin anlam taşımadığı zamanlarda teknik analizin yapılacak tek şey olduğunu ifade ediyor.

Çarşamba günkü düşüş S&P 500'ü 2.462 puana yaklaştırarak şubat ortasındaki vadeli endeksleriyle mart ayı düşüşler arasında %23,6’lık bir izleme hattı oluşturmasını sağladı. Purves’e göre bu kısa dönemde S&P 500 için bir miktar destek sağlayacaktır.

S&P 500’ün gelecek seanslardaki durumuna anlam verebilmek için Purves 2009 ve 2016 yıllarındaki piyasa düşüşü başlangıçlarındaki benzerliği dikkate alarak kısa dönemli düşüşleri yeniden izliyor. Bu teknik grafikler aynı seviyelerdeki yakınlık olan 2.200 ve 2.600 seviyeleriyle önümüzdeki birkaç haftayı tanımlayabilir.

“Yeniden izleme düzeyleri oldukça kaba tahminler verir ve çok fazla dikkate alınmamalıdır fakat temel veriler açık olmadığında yardımcı olabilir” diyen Purves ellerinde bu yardımcı veriler için yeterince algoritma olduğunu ifade ediyor.

Finans firması Evercore ISI’ın teknik analisti Rich Ross da S&P 500’ün kısa dönemde 2.416 ve 2.460 seviyeleri arasında tutunacağını söylüyor. Varlık yönetimi firması Instinet’in kıdeli piyasa teknisyeni Frank Cappeller geçen hafta başlayan rallinin seviyesi olarak 2.450’yi görüyor.

Trump’ın müdahalesiyle petrol yüzde 13 yükseldi

 

ABD vadeli endeksleri artıya geçti

 

Boğalar en kötü çeyreğini yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)