E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli endeksleri artıya geçti---

ABD vadeli endeksleri artıya geçti

ABD vadeli endeksleri artıya geçti
02 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

Giderek kötüleşen korona virüsü salgını nedeniyle dün sert gerileyen ABD borsaları, bugün sabah saatlerinde vadeli endeksler artıya geçti

Borsalarda dalgalı seyir devam ediyor. Özellikle ABD borsaları 29 bin puandan 19 bin puana geriledikten sonra tekrar 2 bini qpuana kadar yükseldi. Dün de salgının kontrolden çıkacağı beklentisiyle sert düşen ABD borsaları bugün vadeli piyasalarda artıya döndü. Dow Jones yüzde 1.33 oranında artarak 21 bin puanın üzerine çıktı. S&P 500 Endeksi ise yüzde 1.26 orannıda yükselişle 2 bin 480 puan oldu. Nasdaq ise yüzde 1.23 oranında artışla 7 bin 531 puanı gördü vadeli piyasalarda. Dünkü işlemlerde ise endeksler eksi kapanmıştı. Kapanışta, Dow Jones endeksi 1000 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 4,44 azalışla 20.943,37 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 4,31 kayıpla 22.473,28 puana ve Nasdaq endeksi de yüzde 4,41 azalışla 67.360,58 puana düştü. Kovid-19 salgının etkisi ABD'de bugün açıklanan ekonomik verilere de yansıdı. Ülkede, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat sanayi endeksi, Kovid-19 salgını ve enerji piyasasındaki oynaklığın etkisiyle mart ayında 49,1 değerine düştü. ABD'de özel sektör istihdamı ise mart ayında 27 binlik azalış gösterdi.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, dün, Kovid-19 salgınına ilişkin önümüzdeki iki haftanın çok zorlu geçeceği uyarısında bulunurken, Beyaz Saray yetkilileri salgın nedeniyle ABD'de 100 bin ile 240 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini öngörmüştü.

Bu arada, ABD merkez bankası, korona virüs pandemisinin yol açtığı ekonomik yavaşlama ile mücadele çabalarının bir parçası olan belirli bir kaldıraç hesaplamasından bazı yatırımları muaf tutarak büyük bankalar için kaldıraç kurallarını geçici olarak hafiflettiğini açıkladı.

Küresel piyasalarda negatif seyir sürüyor

TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞTI

Avrupa borsaları ise dün sert düşüşlere sahne olurken Türkiye bu düşüşlerden fazla etkilernmedi. Özellikle Petkim’den gelen üretim açıklaması sanayi sektörü hisselerirde sert şükselişlere neden oldu. Uzun bir aradan sonra tavan olan Petkim hisseleri moralleri düzeltti ve Borsa İstanbul’da yapılar sınırlı kaldı. Trup’ın petrol cephesine müdahalesi ile yükselen fiyatların bugün piyasalarda olumlu yansıması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)