E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar yeniden rekor seviyelere ulaşacak---

Borsalar yeniden rekor seviyelere ulaşacak

Borsalar yeniden rekor seviyelere ulaşacak
22 Eylül 2021 - 12:51 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Tony Dwyer borsaların son günlerde mücadele etmekte olduğu düşüşlerin üstesinden gelebileceğini ve yakın zamanda yükselişe geçeceğini öngördüğünü açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda önemli bir satın alma fırsatı ortaya çıkıyor olabilir.

Yatırım danışmanlığı şirketi Canaccord Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer CNCB’deki açıklamalarında borsaların son günlerde gerçekleşen düşüşlerin ardından rekor rallilere geri dönebileceğini söyledi.

Baş stratejist açıklamalarında, “Borsaların kazançları sindirdiği yaz aylarından sonra yaz sonu fırsatlarına geçeceğiz. Şu an için bu bölgede değiliz” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz gün ABD borsalarında Dow Jones ve S&P 500 endeksleri dördüncü gün üst üste düşüşle kapandı. Pazartesi günü gerçekleşen sert düşüşün ardından geri çekilme süreci halen devam ediyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi rekor seviyesinin %5 aşağısında seyrederken S&P 500 Endeksi ise tüm zamanların en yüksek seviyesinin %4 oranında gerisinde işlem görüyor.

Dwyer konuyla ilgili açıklamasında, “Bu birden fazla ay süren geniş bir düzeltme hareketi. Geçtiğimiz gün (pazartesi) kaydedilen %2’ye yakın düşüşlerle birlikte borsalar ne aşırı alımda ne de aşırı satışta olarak değerlendirilebilir” dedi.

Boğa piyasasına inanan borsa uzmanı geçen bahar aylarından itibaren geri çekilmenin gerçekleşeceğini öngörmekteydi. Nisan ayında Wall Street için beklentilerini nötre çeken Dwyer bugün içerisinde ABD Merkez Bankası’nın faiz oranları ve mali desteklerin geri çekilmesi konusunda yapacakları açıklamaları ve Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande’nin borç krizini piyasaları etkileyecek yakın vadeli olumsuz veriler olarak gösteriyor. Dwyer, “Tüm bunlar kâr satışları için iyi sebepler” dedi.

Dwyer yatırımcı notunda borsaların yakın vadede refleks rallisi gösterebileceğini ima etti. Ancak borsa uzmanının orta vadeli öngörüleri daha karamsar.

Dwyer, "Pazartesi günü gün içi düşük seviyesinden keskin bir sıçrama oldu ve düzeltmeyi getiren katalizörler henüz çözülmedi. Bu nedenler borsaların bu süreci biraz daha sindirmesini bekleyebiliriz. Dip yapma süreci başladıkça daha fazla zayıflık oluştuğunda piyasaya tekrar risk eklemeye başlayacağız," açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı kısa vadeli geri çekilme oranının birkaç yüzdelik puanla sınırlı olmasını bekliyor.

Dwyer borsa yatırımlarında finans, sanayi, ham madde ve enerji sektörlerine ağırlık vermeyi planlıyor. Şu sıralarda ham madde ve enerji sektörleri 52 haftanın en yüksek seviyelerine göre %10’dan fazla düşüş göstererek düzeltme seviyesine ulaştı.

Ekonominin yeniden açılmasıyla düşük sermayeli perakende şirketleri çevreleyen coşkunun artık büyük ölçüde sona erdiğini belirten borsa uzmanı sonraki aylarda rekor seviyelere ulaşılması için bu sektörlerin kilit öneme sahip olacağını iddia ediyor.

Dwyer, “Yılın sonundaki fırsatların ne olacağına bakmak daha önemlidir” dedi.

Borsalar geri çekilirken hisse almak için 3 sebep

 

Olası tapering açıklamaları piyasaları sarsabilir

 

Fed ve Evergrande borsaların merkezinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali katirci23 Eylül 2021 17:52

    Bitik ekonomide borsalarda bir şey olmaz kasa boş çünkü hazine

  • Semih23 Eylül 2021 09:01

    Borsa Tl bazda kazandırsada dolar grafiğini aç bak küllüm zarar.

  • Vakıfzede22 Eylül 2021 20:56

    Borsalar rekor kırsada Vakıfbank'ı 3,50 üstüne çıkarmazlar.

  • Ali katırci23 Eylül 2021 17:54

    Kamu bankası kasa boş paraların nereye giydiği belli deyil

  • Onur23 Eylül 2021 08:59

    4.50 ye kadar gider.

  • CV 22 Eylül 2021 21:42

    Rekor korması için hiç neden yok. Bizim Varlık fonu biraz gel gel yapar iteler ama hepsi o. Yabancı yoksa borsa gitmez

  • Cem 22 Eylül 2021 19:18

    1 ay öncesine kadar günlerdir hiç bir rekor kırılamadı. 1ayda ne değişti. Ne değişti, elbette hiç. Mehmet’in de dediği gibi büyükler büyük oyun oynuyor. Böyle zamanlarda kenarda beklerim. En azından beklemek para kaybettirmiyor

  • Mehmet Baydar22 Eylül 2021 19:02

    Son bir aydır sürekli Risk içeren haberler vardı her yerde. Bu, sadece %3-5 için mi yapıldı, hayır, sanmıyorum.. Test ettiler. Şimdide Gel gel yapıyorlar. . Her türlü taklaya manipülatif olumlu habere rağmen borsalar yükselemiyordu. Biri böyle dedi diye mi yükselecek. Oyun büyük. Ky dikkat etmeli. Çok fazla oyun dönüyor

  • Bir ihtimal22 Eylül 2021 13:09

    Fed  her Alllah ın günü milyarlarca dolar basıyor!  Bu paranın bir kısmı  kripto  değerlemelere gidiyor!  Aslında Kripto varlıkların   da doların arz fazlasını  abzorve etmek ve doların Dünya hakimiyetini sürdürmek için uydurulduğu  da çok açık!  Ancak bu kriptocu veletlere göre bu değerlemeler güya bağımsızmış!  Sen o nu benim külahıma anlat!  Netice de dolar  olarak alıp satıyorsun.