E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed ve Evergrande borsaların merkezinde---

Fed ve Evergrande borsaların merkezinde

Fed ve Evergrande borsaların merkezinde
22 Eylül 2021 - 09:23 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Evergrande’nin borç krizinin finansal sistem içerisinde yayılabileceğine dair endişeler gündemdeki yerini koruyor. Son dönemde risk iştahının baskı altında kaldığı görülürken, bugünkü Fed toplantısı piyasalar için kritik önemde. Fed’in varlık azaltımını konusunda vereceği mesajlar ile yayınlanacak projeksiyonlar risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Erken sıkılaşma endişelerinin artış kaydetmesi piyasaları baskılamaya devam edebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

21:00 Fed Faiz Kararı Önem: Yüksek 

21:30 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Pazartesi günü gündemdeki mevcut risk başlıklarına ek olarak Evergrande endişeleriyle sert kayıpların yaşandığı küresel hisse piyasalarında dün bir miktar toparlanma çabası etkili oldu. Bugünkü Fed toplantısı piyasalar üzerinde belirleyici olacaktır. Dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,45 oranında bir kayıpla 1.385,61 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,64 – 8,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,62’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki günkü sert satışların ardından dün BIST 100’de sabah saatlerinde görülen tepki zayıf kaldı ve endeks günün büyük bölümünde aşağı yönlü seyrederek, günü düşüşle tamamladı. Endekste %61,8 düzeltmesi olarak takip ettiğimiz 1.396 artık direnç konumuna geçti. Buranın üzerinde dün de ifade ettiğimiz gibi 1.410’u ara, devamında 1.425’i ana direnç noktası olarak izleyeceğiz. Dün de ifade ettiğimiz gibi Fed ve TCMB sürecinde 1.425 geçilemediği sürece yükselişlerin piyasa tarafından yeni satış fırsatı olarak değerlendirileceğini, bu nedenle 1.425 geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Aşağıda ise 1.396 altında 1.370’i ara 1340 civarını ana destek olarak izliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 22/09/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Girişim Elektrik ve Desa sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)