E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar teşvik paketine hazırlanıyor---

Borsalar teşvik paketine hazırlanıyor

Borsalar teşvik paketine hazırlanıyor
13 Ocak 2021 - 15:00 borsagundem.com

ABD’de tahvil fiyatları geçtiğimiz mart ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 8 milyar dolarlık varlığı yöneten Kevin Nicholson piyasalardaki hareketin teşvik paketine hazırlık olduğunun altını çiziyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı şirketi River Front Investment Group’un Küresel Sabit Gelir Baş Yatırım Sorumlusu Kevin Nicholson ABD’de enflasyonun yükselmesi endişeleri için erken olduğunu zira ABD Hazinesi tahvil verimlerindeki yukarı yönlü hareketin sınırlı olacağını açıkladı.

30 senedir Wall Street’te çalışan, 7,9 milyar dolarlık varlığı yöneten Nicholson CNBC’ye verdiği röportajda yaptıkları en son analizlere göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimlerinin neredeyse on ayın zirvesine çıktığına dikkat çekiyor. Baş yatırım sorumlusu, “Borsa daha fazla teşvik için hazırlanıyor. Tahvil verimlerinin kısa vadede 20 baz puan aralığında işlem göreceğini düşünüyorum” ifadelelerine yer verdi.

Salı günü ABD’de 10 yıllık hazine tahvilleri 20 Mart’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak %1,187 seviyesine geldi. Tahvil verimleri yıl başından bu yana %25 yükselerek Nicholson’ın %0,95 ila %1,15 arasındaki yakın vadeli tahminlerini aştı.

Ancak yatırım uzmanı yıl sonu için koyduğu %1,3 hedefinden vazgeçmiyor.

Nicholson teşvik paketinin tahmini olarak 1 trilyon doları geçmemesi halinde tahvil verimlerinin %1,3 üst hedefini aşmayacağını belirtiyor. Nicholson’ın yönettiği varlıkların %40’ı sabit gelir yatırımlarından oluşuyor.

Enflasyon korkusu yersiz

Nicholson ABD ekonomisindeki enflasyon endişelerine ilişkin soruları da cevaplandırdı.

Yatırım uzmanı, “2021 yılında enflasyondan yana endişeli değilim. Enflasyon 2022’nin konusu olacak” dedi.

Baş yatırım sorumlusunun bu argümanını destekleyen en önemli veri ise istihdam piyasası verileri. Nichlolson enflasyonun artması için oluşması gereken ortamı açıklarken, “İstihdamın artması ve ücretlerin yükselmesini görmemiz gerekiyor. Ücretler bir kez arttığında geliri kısıtlayacak daha fazla talep oluşturacağız. Şimdilik enflasyonun özellikle 2021 yılı problemi olduğunu düşünmüyorum. Zira kısıtlamalar ülkenin birçok yerinde periyodik olarak devam ediyor” görüşlerine yer verdi.

Volatilite emtia şirketlerine yaradı

 

Uzmanlar Bitcoin'i öngörmekte zorlanıyor

 

Borsa İstanbul'da yükseliş hız kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS13 Ocak 2021 22:42

    Ben hiçbir hisseyi õvmem, 2020 Nisan ayında ittifak düzeltilmiş, fiyatı 0,49 ben bundan bahsediyorum.şu anda 2,24 0,49 dan alan gayet iyi kazanmíş.bende ittifak hissesi de yok almamda

  • VS13 Ocak 2021 16:27

    İttifak 0,49 dan 2,28 olmuş bela okuyorsun, daha ne kadar çıksın,bistte tek çıkmayan hisse ihlas ev aletleri, ittifak %450 prim yaptı

  • Mehmet13 Ocak 2021 18:03

     Övdüğün bu dandik İTTFH, 2011 yılında 58 TL'den halka arz olmuş bir kağıt. Düşe düşe nerelere kadar düştü. En son 11 tl  civarı bu kağıt bölündü. Bölünme sonrası fiyatı 2.93 oldu. Vermiş olduğun 0.49 rakamı bölünme sonrası yapılan düzeltme rakamıdır. Yalan-yanlı bilgiler yazma. "BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR."

  • Mehmet13 Ocak 2021 15:40

    Allah senin belanı versin İTTH. KY'den çarptığın paraları yemek nasibin olmasın. Bu ülkeye ve bu ülkenin Borsası BİST'te bin kere kurban olasın. BİST bir aydır çıkıyor, sen ise utanmadan düşüyorsun. Şimdi BİST düşse, herkesten önce önce sen düşersin. BİST'in en aşağılık, en pislik kağıdısın.