E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar pandemi ve siyasal risklere nasıl dayanıyor?---

Borsalar pandemi ve siyasal risklere nasıl dayanıyor?

Borsalar pandemi ve siyasal risklere nasıl dayanıyor?
03 Haziran 2020 - 13:56 borsagundem.com

ABD’de ölümcül korona virüs pandemisi ve siyasal riskler giderek artan bir şekilde devam ederken borsalar yükselmeye devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senetleri ölümcül korona virüs pandemisinin can almaya devam etmesi, ABD-Çin arasındaki gerginliğin tekrardan tırmanması ve siyahi bir Amerikalının polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından oluşan ekonomik ve siyasi risklere rağmen yükselmeye devam ediyor.

Bu faktörlerin hiçbiri borsa katılımcılarına göre hisse senetleri açısından korona virüs kaynaklı kısıtlamaların ortadan kalktıktan sonra hayatın ve küresel ticaretin normale dönmesinden önemli değil.

Vantagepoint Investment’ın Baş Yatırım Sorumlusu Wayne Wicker, geçtiğimiz haftalarda piyasaları olumsuz etkileyecek çok fazla haberin gelmesine rağmen piyasaların hala kısıtlamalar kalktıktan sonraki ekonomik verilere odaklandığını söyledi. Piyasalara ABD Merkez Bankası FED ve hazine tarafından bol miktarda likidite enjekte edilirken küçük ve orta ölçekli işletmeler düşük maliyetle borçlanabilme olanağına sahip oluyor.

Kongre, korona virüsün ekonomik etkisiyle mücadele etmek için yaklaşık 3 trilyon dolarlık teşvik harcamalarını onaylarken daha fazlasının geleceğine nerdeyse kesin gözüyle bakılıyor. Aynı zamanda FED sınırsız şirket tahvil alımını yaparken hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı da yapıyor.

DataTrek Research’ın kurucu ortağı olan Nicholas Colas, tarihse olarak baktığımızda ise sokak gösterileri ile borsalar arasında herhangi bir bağlam olmadığını söyledi.  1999’da ABD Başkanı Bill Clinton görevden azledildiğinde ve 2011 “Occupy Wall Street” gösterileri sırasında New York borsası artış gösterdi.

Trump başkent Washington'a orduyu konuşlandırdı

Çin ve Avrupa borsalarının yükselişi New York borsasını destekliyor

Yükseliş eğiliminin devam etmesi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)