E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin ve Avrupa borsalarının yükselişi New York borsasını destekliyor---

Çin ve Avrupa borsalarının yükselişi New York borsasını destekliyor

Çin ve Avrupa borsalarının yükselişi New York borsasını destekliyor
03 Haziran 2020 - 09:54 borsagundem.com

CNBC sunucusu Jim Cramer’e göre New York borsası uzun zaman sonra denizaşırı borsalar sayesinde yükseldi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü sunucu Jim Cramer geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Wall Street’in yükselişini Avrupa ve Çin borsalarından gelen güçlü verilere bağladı.

Sunucunun yorumları Dow Jones endeksinin yaklaşık %1, S&P 500 endeksinin %0,82 ve Nasdaq endeksinin %0,59 oranında yükselmesinden sonra geldi.

New York borsasının uzun süreden sonra ilk defa denizaşırı borsalar sayesinde yükseldiğini söyleyen Cramer’e göre Çin ve Avrupa borsaları New York borsasında keskin düşüşü engelledi.

Cramer, siyahi bir ABD vatandaşının polis şiddeti sonucunda başlayan sokak gösterilerine rağmen Amerikan borsalarının potansiyel Avrupa teşvikleriyle Alman borsasındaki ralliden destek aldığını kaydetti. Yatırımcılar ayrıca Çin'in otomobil ve demir, bakır gibi emtiaların satışlarında toparlanma gördüğü için borsalarda toparlanmanın devam edeceğine inanıyor.

ABD sokaklarında ise askerler gezmeye devam ediyor. Kontrolden çıkan eylemler nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump, protesto ve ayaklanmaların artmasına yanıt vermek için protestocularla mücadele eden yerel yönetimlere konuşlandırılması için askeri bir ‘komuta merkezi' oluşturulması emrini vermişti.

ABD’de siyasi risklerin artarak devam etmesine rağmen piyasa oyuncuları, korona virüs pandemisi dünya ticaretini son üç içerisinde neredeyse durma noktasına getirdikten sonra küresel ekonomide toparlanmayı ölçebilmek için uluslararası piyasaları izliyor. ABD korona virüs kaynaklı kısıtlamaları kaldırmanın tam ortasında.

Avrupa birliği 750 milyar euroluk yeni bir teşvik paketi teklif edeceği haberleri üzerine Alman borsaları geçtiğimiz gün %4’e yakın yükseldi.

Bakır fiyatları ise dünyanın en büyük bakır alıcısı olan Çin’in yeniden alımlara başlayacağı beklentisiyle yükseldi. Bank of America analistler, 2020 yılı için bakır fiyat hedeflerini % 5,4 oranında artırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)