E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar ekonomiyi yansıtmıyor---

Borsalar ekonomiyi yansıtmıyor

Borsalar ekonomiyi yansıtmıyor
09 Temmuz 2020 - 11:45 borsagundem.com

S&P 500 endeksinin yılı 2900 puanda bitireceğine inanan Bank of America (BofA) analisti borsaların ekonomiyi yansıtmadığını söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok analist geçtiğimiz haftalar boyunca yatırımcılara merkez bankaları ve hükümetlerin finansal teşvikleri sayesinde dipten alım yapın tavsiyesinde bulundu.

Bank of America (BofA) hisse senetleri araştırma uzmanı Savita Subramanian ise farklı düşünüyor. Web seminerinde konuşan Subramanian, S&P 500 için yıl sonu hedefini 2900 puan olarak belirlerken bu rakam şu anki seviyesinin %8 altı.

Borsaların tahvil piyasasına oranla daha iyi durumda olduğunu savunan Subramanian, borsaların ayı piyasasına gireceğine inanmadığını fakat her geçen gün borsalar ekonomiden daha da ayrıldığını söyledi.

Stratejist ayrıca bu noktada borsalara girmenin çok mantıklı olmadığını ve işletmelerin tamamen açılması durumunda bile tüketici harcamalarının eski seviyesine dönmeyeceğini söyledi. Tüketiciler artık resesyon riskiyle yaşamayı öğrendiği için çok daha az harcama yapacak.

Subramanian ayrıca Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinde demokratların kazanmasını borsaların aleyhine bir durum olacağını düşünüyor.

Son olarak piyasaların gerçek ekonomiden neden bu kadar kopuk göründüğü hakkında soruya yanıt olarak Subramanian, borsaların teknoloji ve perakende hisseleri önderliğinde ralli yaptığını ve bu durumun diğer hisselerin aşırı şişmesine neden olduğunu söyledi.

Güvenli limana demirleyenler zirveye tırmanıyor

Pandemi hedge fonları vurdu, birer birer kapanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu09 Temmuz 2020 13:51

    bu herzaman böyle bilen bilir

  • Demircan KIZILCANLAR09 Temmuz 2020 12:10

    Bizim borsaya bir şey olmaz.çünkü hem devlet arkasında hemde sırada milyonlarca küçük yatırımcı TL de getiri olmadığı için borsaya çılgınlar gibi saldırıyorlar.