E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPandemi hedge fonları vurdu, birer birer kapanıyor---

Pandemi hedge fonları vurdu, birer birer kapanıyor

Pandemi hedge fonları vurdu, birer birer kapanıyor
09 Temmuz 2020 - 09:57 borsagundem.com

Hedge fonlar(riskli fonlar), pandeminin küresel finans piyasalarını sarsması ile birlikte yılın ilk çeyreğinde %8 küçüldü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonlar(riskli fonlar), Hedge Fund Research Inc.'ye (HFR) göre, yılın ilk yarısında, varlık ağırlıklı bazda, yüzde 7.9 ile rekor kayıp gerçekleştirdi.

Dört büyük kategorinin hiçbiri, sektörün Kovid-19'un küresel piyasaları sarsması ile birlikte işlem yapmakta zorlanması sonucu para kazanamadı. Olay güdümlü fonla yüzde 9.6 ile en fazla kaybettiren kategori oldu. Göreceli değer fonları yüzde 5.1 ile daha küçük çaplı bir düşüş gerçekleştirdi. Söz konusu dönemdeki kayıplar, HFR'nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, 2008'e kadar giden veriler dikkate alındığında, en büyük düşüşü işaret ediyor.

Mart ayında, sektör, korona virüsün tüm dünyada yayılması ile birlikte, en uzun boğa piyasasını sonlandırdı. Ancak hisse senetleri Haziran ayının sonuna dek tekrar yükseldi ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi 23 Mart'ta gördüğü dip seviyeden yüzde 39 yükseldi. Fonlar Haziran ayında, S&P 500 göstergesi yüzde 1.8 yükselerek 1998'den beri en iyi çeyrek dönem performansını gerçekleştirmesine rağmen genel olarak yüzde 0.4 düştü. Hedge fonlar böylelikle bu yıl dördüncü kez aylık bazda kaybettirmiş oldu.

Birer birer kapanıyor

Ünlü hedge fon yöneticileri de birer birer sektörden çıkmaya başladı. Bu isimlerin başını geçtiğimiz hafta sektörden çekildiğini açıklayan John Paulson çekti. Şirketini aile ofisine çevirdiğini açıklayan Paulson, hedge fonlardan çıkan büyük isimler listesine eklendi.

Fon yöneticilerinin sektörden çıkma kararı yatırım dünyasında yaşanan büyük değişimle gelen çalkantıyı gösteriyor. On yıllar boyunca Wall Street'e hükmeden bir zamanların güçlü isimleri, çok daha düşük maliyetli algoritmaların yönettiği endeks fonlarıyla rekabet etmekte zorlanıyorlar.

Ayrıca yeterli sermaye toplamakta zorlanan Sloane Robinson son dönemde kapısına kilit vuran üst düzey hedge fonlarının arasına katılmak üzere. Sermaye toplamanın giderek zorlaştığı hedge fon dünyasında yatırımcılar, son on yıldır yüksek ücretler ve tatmin edici olmayan getirilerden şikayetçi.

eVestment tarafından derlenen verilere göre fomlardan geçen yılın başından bu yana 130 milyar dolarlık müşteri çıkışı gerçekleşti. Hedge fon varlıklarının tasfiyesi ilk çeyrekte dört yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Geri çekilmeler düzeltme hareketi olarak görülebilir

Küresel piyasalar endişe ve beklenti ile yön arayışında

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)