E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada manipülasyon yapan 250 kişi savcılığa sevk edildi---

Borsada manipülasyon yapan 250 kişi savcılığa sevk edildi

Borsada manipülasyon yapan 250 kişi savcılığa sevk edildi
02 Eylül 2021 - 09:51 borsagundem.com

Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu, ihlalleri tespit edilen 250 kişiyi Başsavcılığa sevk etti

Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu (CMA), borsada işlem gören bazı şirketlerle ilgili bilgileri paylaşarak sermaye piyasaları sistemini ihlal eden 250 kişinin Başsavcılığa sevk edildiğini bildirdi.

CMA tarafından yapılan açıklamaya göre, borsada işlem gören şirketlerin dahili bilgilerinin Suudi Arabistan borsası Tadawul Group sitesinde yer almadan önce, 250 kişilik bir sosyal medya grubundan açıklandığı tespit edildi.

Grup üyelerinden bazıları, hakkında bilgi sızdırdıkları şirketlerde çalışırken, grup yöneticisinin birkaç yatırım portföyünü yasa dışı olarak yönettiği ve fiyatları manipüle etmek için sosyal medyayı kullandığı bildirildi.

Grup yöneticisinin, Suudi Arabistan borsasında işlem gören şirketler hakkında bunların değerini etkilemek ve kişisel çıkarlar elde etmek için grup aracılığıyla görüş yayarak, piyasada manipülasyon yapmak gibi bir takım yasa dışı davranışlarda bulunduğu belirlendi.

CMA, bu ihlallerden kimin sorumlu olduğunu belirledikten sonra şüphelileri Başsavcılığa sevk etti.

Sermaye piyasası sistemi ve idari düzenlemelerini uygulama ve piyasayı yasa dışı uygulamalardan koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan CMA, tüm yatırımcıları menkul kıymet alım satım işlemlerini lisanslı kuruluşlarla sınırlandırmaya çağırarak, sosyal medya veya diğer yollarla işleri tanıtılan gerçek veya tüzel kişiler olsun, yetkisiz kişilerle işlem yapmamaları konusunda uyardı.

Binance, manipülasyon iddialarını reddetti

Güne başlarken dolar aşağı, euro yukarı yönlü

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)