E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüne başlarken dolar aşağı, euro yukarı yönlü---

Güne başlarken dolar aşağı, euro yukarı yönlü

Güne başlarken dolar aşağı, euro yukarı yönlü
02 Eylül 2021 - 09:13 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,2920 liradan, euro 9,8250 liradan güne başladı. Euro Bölgesi ÜFE ve ABD verileri izlenecek

Serbest piyasada 8,2900 liradan alınan dolar, 8,2920 liradan satılıyor. 9,8230 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,8250 lira olarak belirlendi.

Dünkü günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,2920 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8210 lira olmuştu.

Piyasalar yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı günde, Euro Bölgesi üretici fiyatları ve ABD verileri izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomimizdeki bu olumlu gidişat 2021 yılının tamamını güçlü bir büyüme oranıyla kapatacağımıza işaret ediyor." dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarını 2025 yılına kadar değiştirmeyeceğini öngördü.

OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefikleri, üretim artırımına hız vermeleri yönünde yapılan çağrıları dikkate almadılar. OPEC+,  üretimini Aralık ayına kadar her ay 400 bin varil/gün artırma kararını değiştirmedi.

Avrupa Yatırım Bankası, yeşil projelerin nasıl yürütüleceği konusunda tavsiyelerde bulunması için İklim ve Çevre Danışma Konseyi kurduğunu ve ECB Başkanı Lagarda'nin de bu Konsey'in üyeleri arasında olduğunu bildirdi.

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Yönetim Kurulu üyesi Goushi Kataoka,  korona virüs salgınının ekonomi üzerinde ilk beklentilerden daha uzun süre baskı yaratabileceğine işaret etti. Kataoka, BOJ'un ılımlı ekonomik toparlanma tahminine yönelik risklerin arttığı uyarısında bulundu.

İran Petrol Bakanı Cevad Ovji, ABD'nin uyguladığı yaptırımlara rağmen petrol ihracatını artırmaya kararlı olduklarını söyledi.

Japonya'da iktidar partisi LDP'nin liderliğine aday olan Fumio Kishida,  korona virüs salgınının etkileri ile başa çıkmak için onlarca trilyon yen büyüklüğünde yeni ekonomik teşvik paketine ihtiyaç olduğunu söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom ile Türk-İş arasında toplu sözleşme imza törenine katılacak (11.00).

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıklayacak (11.30).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag, yapacakları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek(15.15).

YURT DIŞI GÜNDEM

Euro Bölgesinden gelecek üretici fiyatları, Avrupa'da izlenecek en önemli veri olacak (12.00). Üretici fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4, geçen yıl aynı aya göre yüzde 10,2 artış göstermişti. Temmuz ayında fiyatların aylık yüzde 1,1, yıllık yüzde 11,0 artacağı tahmin ediliyor.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), işsizlik başvuruları, ticaret dengesi, tarım dışı verimlilik (15.30), fabrika siparişleri (17.00), doğal gaz stokları (17.30) verileri izlenecek.

Kanada'nın 10 yıllık tahvil ihalesi de takvimde bulunuyor (19.00).

Merkez Bankası faiz indirimini öne çeker mı?

 

Günün önemli şirket haberleri 02/09/2021

 

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)