E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada açığa satışçıların kaybı 70 milyar doları aştı---

Borsada açığa satışçıların kaybı 70 milyar doları aştı

Borsada açığa satışçıların kaybı 70 milyar doları aştı
29 Ocak 2021 - 10:52 borsagundem.com

Perakende yatırımcıların değer kaybı beklenen şirketlerdeki hisse değerlerini arttırmasıyla açığa satışçılar Ocak ayı başından bu yana 70,87 milyar dolar zarar etti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa analiz şirketi Ortex’in Perşembe günü paylaştığı verilere göre ABD şirketlerine karşı açığa satış pozisyonuna geçen yatırımlar nedeniyle oluşan kayıplar 70,87 milyar dolar olarak kayda geçti.

Reuters’ın haberine göre ağır kayıpların en önemli göstergesi son bir hafta içerisinde net bir sebep olmaksızın %1000’den fazla değer kazanan GameStop hissesinin açığa satış pozisyonundaki yatırımcıları sıkıştırması oldu. Perakende yatırımcılar bu dalgalanmadan yararlanarak daha da fazla alım gerçekleştirdiler.

Açığa satış pozisyonundaki şirketler ABD ve Avrupa borsaları genelinde perakende yatırımcıların hedefi haline geldi. Ortex verilerine göre 5 binden fazla ABD firmasındaki açığa satış pozisyonundan zarar edildi.

Araştırma firması verileri GameStop şirketi üzerine açığa satışlardan yıl başından bu yana 1,03 milyar dolar zarar edildiğini, Bed, Bath & Beyond şirketi üzerine yapılan açığa satışlardan da 600 milyon dolar kaybın oluştuğunu belirtiyor.

Ortex, rakamların Ocak ayı başından Çarşamba günü kapanışına kadar ticaret fiyatlarındaki değişikliğe ve açığa satış pozisyon sayısına dayandığını açıkladı.

'GameStop dalgası büyüyebilir' korkusu

 

GameStop hisselerine sınırlama sonrası Wall Street yükseldi

 

Wall Street'te GameStop üzerinden büyük-küçük yatırımcı kavgası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı. 29 Ocak 2021 15:19

    Türkiyede açığa satışlar yoğunlukla şirket değerine göre ucuz kalmış hisselerde yapılıyor. Reel değerinin üstünde ki hisselerde pek açığa satış göremezsiniz. Ucuza toplama aşamadında için açığa satış var, şişmiş fşyattan kucaklara dökme aşamasıda açıpa satıl yok! Kötü niyet ortada! Aöıpa satış kaldırılmalı. Açıpa satış, Patron ve yandaşlarının küçük yatırımcıyı ezme aygıtı!

  • The broker29 Ocak 2021 14:51

    Büyükler açığa satışlarla yatırımcıyı ezip elindekini en ucuza hisseleri toplamaa çalışırkar hep. Nedense hep defter değerinin çok altında kalmış hisselerde büyğk açığa satış olur! Kötü niyet aşikar! yıllarca büyükler açığa satışlarla baskı altında tutup en ucuza hisseleri toplamadan hissenin çıkmasına asla izin vermiyorlardı. Yurdumuzdada böyle şirket hisseler var. Yıllardır patron ve yandaşı tarafından açığa satışlarla baskınlandığından hep ucuz kalmış, hep defter değerinin çok altında kalmış. ülkede de ky örgütlenip bu kötü niyetli açığa satışları karşılayıp büyük patronun eline verseler keşke!

  • Benn29 Ocak 2021 13:42

    Iyi olmus icradan ölü fiyatina mal alma gibi aglayanin mali guldurmez

  • Yorum29 Ocak 2021 11:19

    İyi olmuş hemde çok iyi adamın elinde hisse yok açığa satışla hisseyi manipüle ediyor bunuda en çok yatırımlarda çalışan sirviler yapıyor