E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGameStop hisselerine sınırlama sonrası Wall Street yükseldi---

GameStop hisselerine sınırlama sonrası Wall Street yükseldi

GameStop hisselerine sınırlama sonrası Wall Street yükseldi
29 Ocak 2021 - 00:32 borsagundem.com

SEC'in uyarısının ardından hisse alım satım platformları Robinhood ve Interactive Brokers, GameStop ve benzeri hisselere kısıtlama getirdi. Yatırımcıların tereddütlerini gideren uygulama sonrası endeksler günü artıda kapadı

ABD borsaları, Çarşamba günü yaşanan sert düşüşün ardından Perşembe gününü yükselişle kapadı. 

Endekslerin yön değiştirmesinde en büyük etken son iki haftada aşırı oynaklık ve sert yükselişler sergileyen GameStop ve benzeri hisselere getirilen kısıtalamalar oldu.

ABD’de bir grup küçük yatırımcı, hedge fonların "kısa pozisyon" alarak kar ettiğini düşündükleri değeri düşük hisselere, sosyal medyada organize olarak yüklü miktarlarda yatırım yapmıştı. Bu şirketlerden biri olan GameStop'un hisseleri son iki haftada yüzde 1000’in üzerinde değer kazanırken, son dönemde ilgi görmeyen telefon üreticileri Nokia ve BlackBerry ile sinema zinciri AMC'nin hisselerinde de kayda değer artış yaşanmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) piyasadaki olağan dışı hareketliliği izlediklerini bildirirken, hisse senetleri alım satımı yapılan platformlardan Robinhood ve Interactive Brokers, GameStop ve benzer şirketlerin hisselerinin alınmasına kısıtlama getirdi. Söz konusu kısıtlamanın ardından GameStop'ın hisseleri yüzde 50'ye yakın değer kaybederken küçük yatırımcıların, bu hisselerle ilgili endişelerini giderdi. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 300,19 puan ve yüzde 0,99 oranında artışla 30,603,36 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 36,61 puan ve yüzde 0,98 oranında artarak 3,787,38'e yükseldi. Nasdaq ise 66,56 puan ve yüzde 0,5 oranında artışla 13.337,16'yla günü kapadı.

ABD borsalarının hacmi, son 20 işlem günündeki tam seansın ortalama 14,86 milyar ortalamasına kıyasla 19,58 milyar hisse oldu.

TEŞVİK İÇİN MESAİ GELECEK HAFTAYA

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını ve salgınla mücadeleye yönelik destek paketine ilişkin gelişmeler de piyasaların odağındaki yerini korudu. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, ekonomik destek paketinin geçirilmesine yönelik gelecek hafta çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

ABD EKONOMİSİNDE 1946'DAN BU YANA EN KÖTÜ PERFORMANS

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülke ekonomisi, 2020'nin dördüncü çeyreğinde piyasa beklentileriyle paralel yüzde 4 büyüdü. Ancak ülke ekonomisi, 2020 yılı genelinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle yüzde 3,5 küçülerek 1946'dan bu yana en kötü performansını kaydetti.

Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 23 Ocak ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 67 bin kişi azalarak 847 bine geriledi.

Ayrıca, ABD'li şirketlerin 2020'nin son çeyreğine ilişkin bilançoları da piyasalar üzerindeki etkisini sürdürdü.

Wall Street'te GameStop üzerinden büyük-küçük yatırımcı kavgası

 

ABD ekonomisi 2020'de daraldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş sürüyor

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul günü 1.500 sınırında tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)