E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'un devleri geride bırakan performansı---

Borsa İstanbul'un devleri geride bırakan performansı

Borsa İstanbul'un devleri geride bırakan performansı
25 Haziran 2020 - 10:59 borsagundem.com

Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklama sonrası gözlerin çevrildiği Borsa İstanbul'un küresel borsalar arasındaki performansı bir çok ülke borsasını geride bırakırken, karşılaştırmada kazanca geçen tek endeks olduğu da görüldü

BORSAGUNDEM.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul’un yılbaşından bu yana artan yatırımcı ilgisiyle yükselişini devam ettirdiğini belirterek, 2020 yılının kayıplarını geri alan az sayıda borsadan biri olduğunu bildirdi. Bu açıklama ile gözlerin çevrildiği BIST 100 endeksi yılbaşının hemen sonrası ve son bir aydaki performansı ile pandemi şokunun zararlarını geri aldığı izlendi.

Borsa İstanbul'un yılbaşından bu yana performansına bakıldığında dünyaın gelişmekte olan ülkelerinin borsaları yanı sıra gelişmiş ülkelerin dev borsalarını da geride bıraktığı görülüyor.

Borsa İstanbul 23.06.2020 tarihli seans kapanışı itibarıyla yılın ilk işlem gününe göre %0,80 oranında yukarıda bulunuyor. ABD borsaları %8,05 oranında düşük seviyede bulunurken, Almanya'da %5,47, İngiltere'de ise %16,22 oranında yatırımcı borsada zarar etti.

Albayrak: Borsaya ilgi arttı, TL'ye güvenen kazandı

Borsa İstanbul'da TCMB beklentisi

Altın vakalarla yükselirken, dolar engeline takılıyor

Pandemi risklerine karşı borsalarda kalma yolları

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika25 Haziran 2020 13:33

    BIST-100 endeksi yılbaşına göre şu an aynı yerde, dolar 5.95 yılbaşında. Kazanç hisse bazında olur, endeksi satın alan kim.

  • Ms25 Haziran 2020 13:20

    Venezuella %300 oraninda artarken, dolar bazinda %50 den fazla gerileme var aynı donemlerde.. simdi bir de boyle düşünün .

  • mamo25 Haziran 2020 11:46

    dolar bazında ise en  çok düşenlerden biri. 

  • cevdet menteş25 Haziran 2020 11:44

    Şimdi buna gelişme demekle sanki uçmuş geri gidiyoruz ABB ülkelerin yardımlarına bak birde buraya yazsak da hepsi boş