E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
25 Haziran 2020 - 10:15 borsagundem.com

Korona virüs vakalarındaki artışa ilişkin endişelerin etkisiyle Avrupa borsaları yeni güne satış ağırlıklı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.3, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.6, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.5, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.4, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.9 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.5 değer kaybetti.

Piyasa algısı, virüsün yayılmasının politika yapıcıların işletmelerin açılmalarını yavaşlatmalarına neden olacağı ya da süreci tersine çevireceği endişeleriyle hızla negatife dönüyor. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasındaki ticaret gerginliğinin yeniden gündeme gelmesi ihtimali var.

Wells Fargo Asset Management portföy yöneticisi Margie Patel, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta, "Kovid'de büyük bir artış ve açılan yerlerin belki kapanmaları gerekeceği, ekonomi üzerine baskı oluşturacağı ve hisse senedi beklentilerini düşüreceği yönündeki tahminler, net bir şekilde piyasanın tüylerini ürperiyor. Mart sonundan beri çok iyi geldik. Yılın geri kalanında daha fazla yükseliş için en azından bir miktar geri çekilme kaçınılmaz." dedi.

Beyaz Saray, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere'nin 3.1 milyar dolarlık ihracatına yeni tarifeler uygulamayı değerlendiriyor. ABD Ticaret Temsilciliği, Salı günü yayınlanan bir duyuruya göre zeytin, bira, cin ve kamyon gibi Avrupa ürünlerine yeni tarifeler getirmek ve uçak, peynir ve yoğurt gibi bazı ürünlerde gümrük vergilerini artırmak istiyor. AB, bu yaz ABD'li turistlere kapıyı kapatmayı değerlendiriyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünya ekonomisi için görünümünü düşürdü. Kurum, iki ay önceki tahminine kıyasla önemli ölçüde daha derin bir resesyon ve daha yavaş bir toparlanma bekliyor. Ham petrol Çarşamba günkü kayıplarını korudu.

Borsa İstanbul'da TCMB beklentisi

Küresel borsalarda ikinci dalga freni

İkinci dalga ihtimali endeksleri baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)