E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da devre kesici uygulandı---

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı
13 Eylül 2022 - 17:42 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da satışların yüzde 5,04'e varmasıyla devre kesici uygulaması devreye girdi.

Beklenti üzerinde gelen ABD enflasyonu sonrası küresel pay piyasalarında satış baskısı güçlendi. ABD borsalarındaki sert düşüşe BİST 100 endeksi de eşlik etti.

Endeksin yüzde 5,04 düşüşü sonrası devre kesici uygulandı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada şöyle dendi: "Saat 17:41:32 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur

İşlemler Pay Piyasasında saat 18:00'de kapanış seansı ile VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18:08'de yeniden başlatılacaktır."

İşlemler yeniden başlatılmayacak

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, "BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler bugün yeniden başlatılmayacaktır.

Açığa satış yapılabilen işlem sıralarında açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacaktır" denildi.

Borsada satış baskısı hakim

 

ABD borsalarında sert düşüş

 

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda son durum

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sssscccc 14 Eylül 2022 08:06

    Bunlara devre kesici fayda etmez hırsız kesiciler lazım

  • acacu13 Eylül 2022 23:36

    Rezil rüsva ettiniz borsamızı, yıllarca sermaye piyasalarımız gelişsin diye uğraş veren onca insanın emeğini çöpe attınız. Bisti kumarhaneye çevirdiniz, yazıklar olsun.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa13 Eylül 2022 23:09

    Taziye evi burası mı?.Yeli Milli Osmanlı Selçuklu fıstık pahalı, fıstıksız, helva kardım getirdim.Geçmiş olsun,Afiyet olsun.

  • baran14 Eylül 2022 11:41

    Bana bak Pensilvanya fahişesi amerikan finosu başkasına ait nik kullanarak insanları tahrik etme!  Aslında kendi kinini kusmuşsun kansız ahlaksız it!  Ben kimsenin kaybı ya da kazancı ile ilgili bir yorum yazmam!  Ama senin gibi ahlaksızların başına gelecek var bunu iyi bil.   Zaten bulmuşsun belanı da git başka yerde çarpıl!  Ben seni çarpmaktan bıktım.

  • Borsacı Osman13 Eylül 2022 22:21

    Bu düşüş yarında devam edecek gibi duruyor yüzde 6-7 civarında bir mesafesi daha var aşağıya destek oralarda tuttu tuttu yok tutmadı taban yeriz yine.

  • Deniz13 Eylül 2022 22:14

    Yandaşlar tekrar toparlar. Satanlar 20 gün sonra geri gelir

  • Tufan 13 Eylül 2022 20:46

    Sabırlı olun elinizde ki hisse sağlamsa korkmanıza gerek yok. Bugün ki satışın Reisin müjdesiyle alakası yok. Abd enflasyon verisi sonrası çakıldı borsa. Tüm dünyada çakıldı. Borsaya giriyorsunuz herşeyi bizim Reise bağlıyorsunuz dünyadan bihabersiniz. Hırsla hareket eden zarar eder. Kar gördüğünüzde biraz cebe koymayı bileceksiniz eğer uzun vadeci isen ve sağlam hissede isen rahat ol. YTD.

  • 🇹🇷14 Eylül 2022 07:11

    Tufan bey, tespitleriniz nokta atışı 👏🏻

  • Ali13 Eylül 2022 20:05

    Müjde a.ıklanınca beklenti bitdi...kar reailize etdi...Yandaşlar..doları bozup...4..5.. Dan kamu banlalarına atladı...paracıklarını 4 katladılar..şimdi dolar alıp .yatarlar

  • Ali13 Eylül 2022 19:40

    Brut gelmesi gerekir bankalara.

  • Hehe13 Eylül 2022 21:45

    Kim yapacak bunu hangi bekciden bekliyorsun pazarliklar bitsin bakarlar

  • AHMET ÖZBİR13 Eylül 2022 18:40

    ALLAH bereketini versin, kâr ettiği halde satmayanlar dizini dövsün. Dostlar aylardır BİST cepleri ŞİŞİRİYOR, ben buradan satmam en tepeden çakacağım keyfime bakacağım diyen yanlış yapar. "KÂR CEPE YAKIŞIR, DÜŞENİ TAKİP EDİP YERİNE KOYMAK BORSACININ VAZİFESİDİR!" "Türk Lirası Bizim Paramız Her Şartta Ucuz Hisselere Dalarız!"

  • baran14 Eylül 2022 11:49

    Allah ın karışmadığı işe şeytan karışır!  Arkadaş doğru söylüyor. Karına razı olup cebe atmayı bileceksin. Tamahkarlık ve hırs insanı hep ezelden beri mahvetmiştir.  Ayrıca bereketi de Allah verir bu da doğru.  Kazandığını hayırla ağız tadı ile yemek te şükür ile olur.  Allah adını duyunca  çılgına dönmek münafıklık alametidir.  Bu arkadaşın da hataları olabilir yanlışları olabilir. Ancak yukarıdaki yorum da yanlış bir şey yok.

  • akıl13 Eylül 2022 19:37

    para işlerine ALLAH'IN ismini karıştırma...

  • Kartal 13 Eylül 2022 18:35

    Borsa değil casino m..

  • Borsa13 Eylül 2022 18:25

    Borsa kimin yüzünden sert düştü? Ne zaman birisi müjde açıklasa endeksi bankalar öncülüğünde veriyorlar.Doğalgaz müjdesi açıklandı, bugün yaşadığımız her ne ise o günde aynısı yaşandı. Cimere şikayetlerimiz çözümsüz kaldı. Meğer olay içerideymiş.İnsanları balık hafızalı sanıyorlar? Gücü elinde bulunduranların ülkenin şirketleri ve yatırımcıları ile oynamaya hakkı yok. Benim düşüncem hangi şirket olursa olsun borsamız haketmediği yerde. Ben tüm banka yöneticilerine güveniyorum. 16 sında endeks değişikliği var.Ayrıca SPK başkanı bu duruma müdahale eder kanaatindeyim. Türkiyede hiçbir kurum hiçbir sektör bedava olmamalı.Umarım butona basanlar tekrar mal alamaz.

  • baran14 Eylül 2022 11:55

    Yalan söyleme!  Cimer senin hangi şikayetini nasıl ciddiye alsın.  Spk maniplasyonu fark ettiği hissede uyarı yazısı gönderir. şüpheli işlemlerde  yine ikaz verir. Batık bir şirketin ya da sonradan batan bir şirketin maniplasyonuna engel olur. Yoksa sen bilmem hangi hisseden zarar etmişsin alırken ve satarken hiç bir şeyin garantisini vermiyorlar ki. Neyin şikayetini yapıyorsun. Yapılan her iş doğru demiyorum ama Dünya nın her yerinde bu işler böyle!

  • veli13 Eylül 2022 18:23

    dün demiştim reis müjde vereceği gün borsaya ve o sektöre çakarlar. gaz müjdesinde tüpraş ve petkim taban olmuştu. bugün gyo lar ve bankalar.

  • Yorum13 Eylül 2022 18:17

    Niye ki 50 milyon TL ile tavan olan Vakbn da niye Bi önlem alınmıyor sermaye piyasası kurumu hiç demiyor mu başka Bi banka 10 15milyar TL hacim yapıp tavan yapamazken neden bu vakbn 50 milyon TL ile tavan oluyor diye sormaz mı bu bankada viopta pozisyon açanlara işlem yapanlara bişey demiyecekmi orada hisseyi tavana götürenler mi ykbnk ı iş i akbnk ı trade ediyor ben bilmiyorum ama spk biliyor

  • Bağımsız Düşünce13 Eylül 2022 18:11

    Daha hiç bir şey olmadı ! Gün gelecek Borsayı bile açamayacaklar !  Bankalar %500 kar ediyormuş ! Dövizle krediyi alıp ben mi TL olarak kredi dağıttım ? Özel sektörün döviz borcu son bir yılda ne olmuş ? bir bakın bakalım ! Borcu he döviz üzerinden telaffuz edip insanları kandırıyorlar !!!! 

  • Denon13 Eylül 2022 17:58

    Amerika gazını saldı, burada deprem oldu...

  • Hüseyin 13 Eylül 2022 18:29

    Vallahi ezilmekten, ezdirilmekten bıktım. Seçimi bekliyorum artık yoruldum. İnşallah düzeltme değil kar satışıdır.

  • recep13 Eylül 2022 17:53

    yandaş borsası yükselirkende adamı iflas ettirir düşerkende iflas ettirir.