E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa 2024'e pozitif başladı---

Borsa 2024'e pozitif başladı

Borsa 2024'e pozitif başladı
30 Ocak 2024 - 16:01 borsagundem.com

Borsa İstanbul, yeni yıla hızlı bir giriş yaptı. BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 13'ten fazla değer kazandı.

Geçen yılın sonunda dalgalı bir seyir gösteren Borsa İstanbu'da BIST 100 endeksi, 2024 yılına pozitif başladı. BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 13'ten çok artış gösterdi. Yüzde 6 gelmesi beklenen enflasyonla kıyaslandığında borsa yatırımcısı yüzde 6'dan fazla reel kazanç elde edecek.

NTV'de yer alan habere göre borsada kazandıran sadece BIST 100 endeksi olmadı. Yılın başından itibaren yabancı kuruluşlardan gelen tavsiyeler, bankacılık endeksini yukarı itti. Ulaştırma ve ve BIST 30'daki artışlar da borsadaki genel yükselişi destekledi.

Borsa yatırımcısının gözü yıl genelinde ise merkez bankalarında olacak. Yurt içerisinde Merkez Bankası'nın para politikası ve borsanın en büyük rakibi olarak nitelendirilen mevduat faizleri yatırımcının radarında olacak. Yatırımcılar dışarda ise ABD Merkez Bankası (Fed)'in uygulayacağı politikaları ve olası faiz indirimlerini takip edecek.

İşte yabancıların borsada en çok aldığı on hisse

 

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

 

ABD borsalarının seyrini bu hafta 5 teknoloji devi şekillendirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)