E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
30 Ocak 2024 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

TCMB, TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla yeni bir adım attı. Kur koruması sağlanan hesaplar için zorunlu karşılık oranlarının 6 aya kadar olan vadelerde %30'dan %25'e indirilmesine, yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonu (için tüm vadelerde TL cinsinden tesis edilen ilave zorunlu karşılık oranının %4'ten %8'e yükseltilmesine karar verildi.

Kamu işçisine %32,57 ek zam yapıldığı açıklandı.

Fitch: Türk bankalarının borçlanma kağıtları ihraçlarındaki son canlanma, iyileşen yatırımcı duyarlılığı nedeniyle yakın vadeli refinansman risklerinin azaldığına işaret ediyor.

Amazon, iRobot'u satın alım kararından vazgeçti. Amazon, iptal edilen 1,7 milyar dolarlık satın alım anlaşmasının feshi nedeniyle iRobot’a 94 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

CHP'nin İzmir'deki belediye başkan adayları belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Cemil Tugay oldu.

Ne olacak?

•Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.
•Almanya’da ve Euro Bölgesi’nde öncü GSYH açıklanacak.
•Fed toplantıları bugün başlıyor. Faiz kararı yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününde ulaştırma payları öncülüğünde alış ağırlıklı bir seyir izledi. Endeks günü 125 puan yukarıda tamamladı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında THYAO, TUPRS, ASELS ve SAHOL payları haftanın ilk gününde endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, bankacılık payları endeksi çok aşağı taşıyan paylar oldu.

Enflasyon muhasebesinin ana tema olacağı 2023 yılı son çeyrek finansalları açıklanmaya başlıyor. Cuma günü GARFA finansalları ile start veren bilanço dönemi dün GARAN finansalları ile devam etti. (Bankaların son finansal açıklama tarihleri 11 Mart) Mali sektör ve fonksiyonel para birimi TL olmayan şirketler enflasyon muhasebesinden muaf olurken, enflasyon muhasebesine tabi konsolide olmayan şirketlerin son finansal açıklama tarihi 9 Mayıs, konsolide finansalların son açıklanma tarihi ise 20 Mayıs olarak belirlendi.

Duran varlıklarının özkaynaklara oranı yüksek olan şirketlerin, duran varlıkları ve öz sermayelerindeki enflasyon düzeltmesinden olumlu etkileneceğini, aktiflerini borç ile finanse eden şirketlerin enflasyon muhasebesinden olumlu etkilenmesi bekleniyor. Uzun stok gün sayısına sahip şirketler açısından enflasyon muhasebesi olumsuz bir faktör olarak göze çarpıyor.

Günün önemli şirket haberleri 30/01/2024

 

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı

 

En fazla para girişi olan hisseler (29/01/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena30 Ocak 2024 11:03

    Alınsan ulan alın.......Hisse senetlerinde hep zarardayım......Alında zararlarım çıksın ALLAH belanızı versinnnnnnnnnnnnnnnnnnn