E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının devam etmesi için gerekenler---

Boğa piyasasının devam etmesi için gerekenler

Boğa piyasasının devam etmesi için gerekenler
01 Temmuz 2020 - 09:49 borsagundem.com

Yatırımcılar yeniden açılma ve ekonomik toparlanmayı riske atan virüs enfeksiyonlarındaki hızlanmayı takip ederken açıklanacak ikinci çeyrek bilançoları hayati öneme sahip

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York borsası 1998’den sonraki en karlı çeyreğini geride bırakırken boğa piyasası çok daha ileriye gitmek için şirket bilançolarını bekliyor.

S&P 500 endeksi geçtiğimiz seansta %1,5 yükselirken Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam %20 yükseldi. Neredeyse tüm bu kazanç korona virüs pandemisine karşı merkez bankalarının ve hükümetlerin trilyonlarca dolarlık teşvik paketlerinden sonra Nisan ve Mayıs aylarında yaşandı. Haziran ayında ise 200 puanlık bir alana sıkışıp kaldı.

Perşembe günü yayınlanacak işsizlik verilerinin yanı sıra borsaları önümüzdeki iki hafta boyunca etkileyecek ana sebep şirketlerin açıklanacak ikinci çeyrek bilançoları olacak.

Bilançolar şirketlerin üç ay boyunca nasıl çalıştıklarını anlatırken aynı zamanda yılın geri kalanında nasıl bir performans göstereceğini ortaya koyacak.

Şirketler 2008 finans krizinden sonraki en kötü çeyreği yaşarken kazançları %40 oranında düştüğü tahmin ediliyor. Analistler yine de beklenen kötü bilançolara rağmen iyimserliğini koruyor.

Geçen hafta analistler ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyrek için kazanç tahminlerini yükselttiler. Northern Trust baş yatırım stratejisti Jim McDonald, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Birçok iyi haberin fiyatlanmış olduğunu düşünüyoruz. Piyasa “V” şeklinde bir toparlanma olacağı konusunda iyimser. Bu nedenle büyük eyaletlerin yeniden açılmalarında yaşanan duraksamaların ekonomik etkilerini göstermesiyle biraz hayal kırıklığı riski var.” dedi.

Yeni çeyrekte borsalar nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul’da yükseliş eğilimi devam edebilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kalaycı01 Temmuz 2020 18:14

    Çok basit yabancının geri dönmesi hepsi bu,nerde sahi hergün ballandırılan 300 bin 500 bin varmı arttıran 1 milyon yeni yatırımcı alüü Zehra hanım sesüm gelürmü acep? Söyleyinde borsayı 124 bine getirsinler yabancısız

  • Saban01 Temmuz 2020 21:16

    Kalayci kardes disardan gelenler icin aciga satisi serbest biraktilar bist 30 u dogramaya basladilar kemikleri kalinca bist 30 un disindakileride aciga sata sata bitirecekler ky da beklesin aldigim hisse yukselsinde para kazanayim diye elindeki paradan bari olmasalar