E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofAML'den Türkiye'ye Moody's uyarısı---

BofAML'den Türkiye'ye Moody's uyarısı

BofAML'den Türkiye'ye Moody's uyarısı
07 Mayıs 2016 - 06:58 borsagundem.com

BofAML: Türkiye Moody's'deki yatırım yapılabilir notunu kaybedebilir

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) dün yayınladığı raporda, TCMB'nin güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye'de risklerin arttığını savundu.

BofAML raporunda artan risklerin Türkiye'nin Moody's tarafından verilen yatırım yapılabilir düzeydeki notunu kaybetmesine neden olabileceği belirtilirken, Moody's kararından bağımsız olarak piyasanın Türkiye için daha yüksek risk primi talep edeceği belirtildi.

BofAML'den David Hauner ve diğer analistlerin kaleme aldığı raporda, TCMB'nin gecelik borç verme faizinde 50 baz puan indirim yapmasının beklendiği belirtildi. Bu indirimle birlikte ulaşılacak gecelik borç verme faizi seviyesinin, 2013'de Fed'in parasal genişlemeyi sonlandıracağına ilişkin açıklaması öncesinde çekirdek enflasyonun 25 baz puan altına kadar indirilen rekor düşük faiz seviyesinin de altında olacağı belirtildi.

S&P Türkiye'nin notunu açıkladı

"Türkiye'de faiz oranında yeni bir sert dönüş riski hala yüksek" ifadeleri kullanılan raporda, yatırımcılara Türkiye'nin 2043 vadeli devlet tahvillerinden Rusyanın 2043 vadeli tahvillerine geçilmesi tavsiye edildi.

BofAML, Türkiye tahvillerine ilişkin olarak "ağırlığı artır" tavsiyesini korudu.

TCMB'nin gecelik borç verme faizi yüzde 10 seviyesinde bulunurken, çekirdek enflasyon Nisan'da yüzde 9.41 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye'nin kredi derelecendirme kuruluşu Moody's nezdinde kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin en düşük notu olan Baa3 seviyesinde ve kredi görünümü negatifte bulunuyor.

S&P'nin Türkiye notu borsayı nasıl etkiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)