E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Bofa: Yatırımcılar nakite akın ediyorlar---

Bofa: Yatırımcılar nakite akın ediyorlar

 Bofa: Yatırımcılar nakite akın ediyorlar
05 Ocak 2024 - 15:43 borsagundem.com

Yatırımcılar 3 Ocak'ta sona eren haftada 123,1 milyar doları nakit varlıklara yönelttiler.

Bank of America'nın (BofA) EPFR verilerinden derlediği rapora göre yatırımcılar, 3 Ocak'ta sona eren haftada 123,1 milyar doları nakit varlıklara yönelterek Mart 2023'ten bu yana en büyük girişi gerçekleştirdiler

BofA'nın yılın ilk haftası için tipik olduğunu söylediği bu değişim, riskten kaçınan yatırımcıların güvenli liman varlıklarına kaçması ve yüksek faiz oranlarının hisse senetlerine olan yatırımcı talebini azaltması nedeniyle 2023'te yaşanan 1,3 trilyon dolarlık rekor yıllık nakit girişini takip etti.

BofA, yatırımcıların 3 Ocak haftasında 10,6 milyar dolarlık tahvil ve 7,6 milyar dolarlık hisse senedi satın aldığını, ancak 0,8 milyar dolarlık altın sattığını söyledi.

BofA, hisse senetlerine girişlerin üst üste ikinci hafta olduğunu ve son 10 haftanın sekizinde toplam 82 milyar dolarlık giriş görüldüğünü de sözlerine ekledi.

BofA, "Fed ve getiriler kredi ve hisse senetlerini belirliyor" dedi.

Enerji hisseleri üst üste yedinci haftalık çıkışını yaşadı ve Temmuz 2023'ten bu yana 1,0 milyar $ ile en büyük çıkışını gerçekleştirdi. ABD küçük sermayeli hisse senetleri 2,3 milyar dolarlık haftalık giriş kaydederek üst üste beşinci haftalık girişini gerçekleştirdi.

BofA'nın piyasa duyarlılığını ölçen boğa ve ayı göstergesi 5,0'dan 5,3'e yükselerek Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı, ancak BofA hisse senedi genişliğini, kredi tekniklerini ve güçlü yüksek getiri girişlerini gerekçe göstererek nötr sinyalde kaldı.

FED’in faiz indirimlerine yatırımcılar nasıl hazırlanmalı?

 

Ünlü borsa uzmanı Steve Eisman uyardı: Yatırımcılar aşırı iyimser

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA05 Ocak 2024 20:31

    Bizimkiler de batmak için resmen kumar oynuyorlar  kayıp edince ağlayıp SKP ve hükümeti suçlarlar.Ama kazandıkları zaman bunu yapmazlar.

  • AZİMET GERÇEKKALE05 Ocak 2024 17:16

    Bende nakte geçek idim fakat Astor hissesini 3 ay önce 10 kat daha gidecek yorumlarına aldandım 10,400 Euro bozdup 150 TL den 2000 adet aldım bugün hisse 86,55 TL gördü her gün hisse düşmektedir.Zararımı çıkartayım bir daha borsanın yanından geçmem paramı abd borsalarında ve kripto paralarda değerlendiriceğim.