E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar Blokzinciri saldırıları 405 milyon dolar kayba neden oldu---

Blokzinciri saldırıları 405 milyon dolar kayba neden oldu

 Blokzinciri saldırıları  405 milyon dolar kayba neden oldu
03 Kasım 2022 - 13:26 borsagundem.com

Blokzinciri Güvenlik İttifakı yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bulgularını yayımladı. Bu dönemde 37 saldırının gözlemlendiğinin belirtildiği raporda, toplam kaybın 405 milyon doları bulduğuna dikkat çekildi.

Blokzinciri Güvenlik İttifakı tarafından yayımlanan 2022 üçüncü çeyrek verilerinde, üç ayda 37 saldırının kaydedildiği belirtildi.

Bu saldırılardan kaynaklanan kayıplar 405 milyon doları bulsa da ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 43,6, ilk çeyreğe kıyasla da yüzde 59,6 azaldı.

Yüksek güvenlikli kripto para borsası yazılımları sunan BHDB Bilişimin Kurucusu Tekin Uğuz, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Yatırımcılar için doğru kripto para borsası seçimi önemliyken, kripto para borsası kurarak sektörde ilerlemek isteyenlerin ise doğru ve güvenli yazılımı bulmaları gerekiyor” dedi.

MERKEZİ BORSALARIN ÖNEMİ ARTIYOR

Üçüncü çeyrekte tespit edilen siber saldırılara ilişkin raporda, toplam kayıpların yüzde 92’sinden zincirler arası köprülerin ve merkeziyetsiz finans (DeFi) teknolojilerinin sorumlu olduğu görüldü.

NFT platformları, merkeziyetsiz borsalar (DEX), merkeziyetsiz özerk organizasyonlar (DAO) ve cüzdanlar, saldırıya uğrayan proje türleri arasında yer aldı.

Merkezi borsalara kıyasla sınırlı likiditeye sahip olan ve daha karmaşık yapılar sunan merkeziyetsiz borsaların dezavantajlarının siber saldırılarla daha da gün yüzüne çıktığını savunan Uğuz, pek çok yatırımcının garantili likidite, güvenliği yüksek bir yatırım ortamı ve ihtiyaç duyulduğunda başvurabileceği yasal bir muhatap aradığını kaydederek, “Bu durum, kullanıcı gözünde merkezi borsaların önemini artırıyor” dedi.

Bugün kripto para borsası açmanın zor olmadığına dikkat çeken Tekin Uğuz, “Dileyen müşterilerimiz için BTC, ETH, DOGE, TRON gibi kendi kripto para birimine sahip blokzinciri ağları da oluşturabiliyor” dedi.

Kripto ve blokzincir yatırımcıların odağında

 

Finansal kargaşada istikrar kripto paralarda

 

O kriptolar yatırımcıların yüzünü güldürdü

 

Warren Buffett kriptoya yatırım mı yapıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)