E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'e enflasyon dopingi---

Bitcoin'e enflasyon dopingi

Bitcoin'e enflasyon dopingi
13 Nisan 2023 - 08:41 borsagundem.com

Kripto paralarda dün ABD enflasyon verisi sonrası önemli bir hareketlilik yaşanırken bu sabah itibarıyla bir yön arayışı olduğu görüldü.

ABD'de mart ayında yıllık enflasyon yüzde 5.2'lik beklentinin altında bir şekilde yüzde 5 olarak açıklandı. Bunun ardından Fed'in 3 Mayıs'taki toplantısında faizi sabit bırakma ihtimali fiyatlamalarda kendisine daha fazla yer bulmaya başladı. ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin yüzde 3.46'dan yüzde 3.41'e geriledi.

Bu durum kripto paralarda risk iştahını artırdı. Söz konusu enflasyon verisi açıklanmadan önce Bitcoin 29.990 dolar civarında işlem görüyordu. Verinin açıklanmasının ardından ise 30.438 dolara kadar çıktı. Ancak bu hızlı yükselişin ardından kâr satışları geldi. Dünyanın en büyük kripto parası akşama doğru 29.820 dolara geriledi.

YÜZDE 7'LİK YÜKSELİŞ

Ancak gece saatlerinde özellikle Asya piyasalarının açılmasının ardından Bitcoin yeniden yönünü yukarı çevirdi. Bu sabah itibarıyla Bitcoin günlük yüzde 0.3'lük yükselişle 30.080 dolardan işlem gördü.

Son dalgalanmalara rağmen Bitcoin son 1 haftada dolar bazında yüzde 7.1 değer kazandı.

Ethereum ise Şanghay güncellmesinin de etkisiyle son 24 saatte yüzde 2.56 değer kazanarak 1.915 dolara çıktı. Binance Coin yüzde 0.3, Cardano (ADA) yüzde 3.8, Dogecoin ise yüzde 2.1 yükseldi.

Bitcoin'de kritik dönem: Boğa koşusu başladı mı?

 

Bitcoin 30 bin doları devirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )13 Nisan 2023 09:22

     :D olmuş 30 bin usd = 1 btc kıme ne yorum yapalım ? sizler 100 usd düşecek10 bin usd düşecek... dünya ekonomileri şahane.. vb derken bizler hem geleceğe dair projelerını, hem dunyadekı değişimi, hemde abuk subuk  saldırılara göğüs gerdik. :D olsun bukadarda fark.. sende izle bizleri, ne biyim bu saatten sonra ? ..32,000 lere gelme durumu olsada baskılar yediğinde 25,000 leri görmeside bir o kadar ne normal... çok hızlı çıktık. hızlı geldik...BTC bir bahen bulursa 2 kırmızı mum ile kimseler anlamadan kar satışı yiyebilir... FEd mayıs ilk haftası adımlarını projelerını aktaracak, usd, sıcak para borsalar altın ve btc o tarihlere kadar kendi havasında olacaktır.