E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de yüksek volatilite dönemi---

Bitcoin’de yüksek volatilite dönemi

Bitcoin’de yüksek volatilite dönemi
02 Ağustos 2023 - 15:04 borsagundem.com

Bitcoin’de volatilitenin düşmesi, onu altın ve hisse senetlerine kıyasla daha istikrarlı bir yatırım aracı haline getirdi. Ancak bu durum çok kısa bir süre içinde değişebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sene başından bu yana yatırımcısına en çok kazandıran varlıkların başında gelen Bitcoin’de volatilite düşüyor. Bu, Bitcoin’in altın ve hisse senetlerine kıyasla daha istikrarlı bir yapıya kavuştuğunu gösteriyor olabilir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, düşük volatilite, özellikle Bitcoin için, olası volatillite patlamalarının habercisi olabilir.

Şiddetli fiyat hareketlerinin işareti

Coindesk’ten Krisztian Sandor'un haberine göre, dijital varlık analiz firması K33 Research, geçmiş veriler üzerinden Bitcoin’in altın ve hisse senetlerinden daha istikrarlı hale geldiğini ve bunun da olası şiddetli fiyat hareketlerinin bir göstergesi olabileceğini belirtiyor.

Bitcoin'in fiyatı son zamanlarda uyku getirici bir niteliğe bürünmüş olsa da, bu, çok yakında dramatik bir patlamanın yaşanacağını gösteriyor olabilir. Dijital varlık analiz firması K33 Research'e göre, Bitcoin'in beş günlük oynaklığı altının, Nasdaq 100 ve S&P 500'ün altında seyrediyor. K33 kıdemli analisti Vetle Lunde, bunun son yıllarda yalnızca birkaç kez gerçekleştiğine dikkat çekiyor ve bu dönemlerin hemen hemen hepsini vahşi fiyat dalgalanmalarının izlediğini belirtiyor.

Ripple ile ilgili gelişmeler sonrasında Temmuz ayı ortasında 31.800 dolara doğru kısa bir hareket dışında Bitcoin, son altı haftadır giderek daha dar bir aralıkta işlem görüyor. Fiyatı çoğunlukla 29.000-30.000 dolar arasında seyreden ve ardından son birkaç gündür nadiren 29.000-29.500 dolar civarına Bitcoin, şu an 29.500 dolardan işlem görüyor.

Tipik bir dönem değil

Kripto para birimleri fiyatlarındaki dramatik değişimlerle tanınıyor. Daha istikrarlı fiyat hareketlerinin olduğu dönemler ise her piyasa döngüsünün normal bir parçası olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, K33 raporuna göre ise, Bitcoin’in fiyatındaki düşük volatilite, tipik olmaktan çok uzak.

Bitcoin’in 30 günlük oynaklığı, son zamanlarda son 5 yılın en düşük seviyesine yaklaşmış durumda. Aynı zamanda, ticaret hacimleri de birkaç yılın en düşük seviyelerine gerilerken, türev faaliyetleri de keskin bir düşüş yaşıyor.

Potansiyel katalizörler

Vetle Lunde, “Derin bir kripto uykusunu şiddetli bir uyanma takip etme eğilimindedir. Bitcoin şu anda, nihayet yeniden alevlendiğinde oynaklık için büyük bir basınç valfi görevi gören benzeri görülmemiş bir istikrar döneminde. Kısa vadeli tezim, piyasadaki volatilite baskısının zirve yapmak üzere olduğu ve bir patlamanın yakın olduğu yönünde” diyor.

Lunde, spot BTC ETF'leri hakkında yaklaşan kararların ve GBTC fonu ihraç eden Grayscale ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davada beklenen mahkeme kararının önümüzdeki iki ay boyunca potansiyel katalizörler olabileceğini söylüyor.

Bununla birlikte, Lunde, türev piyasasındaki yapısal güçlerin, Haziran 2020’de veya bu yılın Ocak ayında olduğu gibi, herhangi bir haber ya da olay olmaksızın kendi başlarına dalgalanmaya neden olabileceğini de sözlerine ekliyor. Lunde, bu yükselişler sırasında çoğu yatırımcının kısa pozisyonlar oluşturarak daha fazla fiyat düşüşü için konumlandığını söylüyor ve ters yönde hareket eden fiyatlar, trader'ları pozisyonlarını kapatmaya zorlayarak Bitcoin’in fiyatının artmasını körükleyebiliyor. Lunde, “Kademeli ama agresif Bitcoin birikimi şu an için tercih ettiğim strateji” tavsiyesinde bulunuyor.

Bitcoin’i uçuracak 3 olası gelişme

 

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini

 

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde

 

Bitcoin’de balinalar 11 yıl sonra uyandı

 

Bitcoin'de hedef 33 bin dolar mı?

 

Başkan adayı Kennedy Jr. doları Bitcoin’le destekleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)