E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de yatırımcılar en kötü senaryoya hazırlanıyor---

Bitcoin’de yatırımcılar en kötü senaryoya hazırlanıyor

Bitcoin’de yatırımcılar en kötü senaryoya hazırlanıyor
24 Ağustos 2023 - 17:35 borsagundem.com

Bitcoin yatırımcıları son yaşanan düşüşten sonra endişeli. Korku seviyesinin yükselmesi, yatırımcıların kendilerini en kötü senaryoya hazırladıklarını gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’de yılbaşından bu yana devam eden ralli, önce konsolidasyon süreci ve ardından büyük bir düşüşle son buldu. Yatırımcılar, düşüşün daha da derinleşmesinden endişe ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin yatırımcıları kendilerini en kötü senaryoya hazırlıyor. Bunda, yaşanan son düşüşün yanı sıra kötü bir üne sahip olan Eylül ayının da etkisi bulunuyor.

Eylül ayı endişesi

Dailycoin’nden Samuel Wan’ın haberine göre, Ağustos ayında 10 haftanın en düşük seviyesine düşen Bitcoin, kripto piyasasında endişe kaynağı oldu. Dahası, üçüncü çeyreğin sonundaki fiyat hareketi tipik olarak zaten düşüş eğilimindeydi ve bu da ileride daha fazla düşüş yaşanabileceğine dair korkuları artırdı.

Tarihsel olarak Bitcoin, Eylül ayında kötü performans gösteriyor. Sıkılaşan makroekonomik koşullar ve süregelen belirsizlik ortamında Ağustos ayı sona ererken, daha fazla ve acı verici aşağı yönlü hareketin yaşanması olasılığı yüksek görünüyor.

Bitcoin’de yaşanan son ve ani düşüş, kriptoda korku ve açgözlülük endeksi'nin 37 seviyesine kadar düşmesine neden oldu. Bu, piyasalardaki korku dolu hissiyatı açıklayan en önemli göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

Tarihsel verilere yakından bakıldığında, arka arkaya son altı Eylül ayının Bitcoin için genel anlamda kayıp anlamına geldiği görülüyor. 2013 yılından bu yana, son 10 yıldan sadece ikisinde Eylül ayında artış görülürken geri kalan sekiz yılda ise ortalama yüzde 1,76 ile yüzde 19,01 arasında aylık kayıplar yaşanıyor.

Görece olumlu bir veri ise, bir sonraki ay olan Ekim ayının tarihsel olarak Bitcoin’in en iyi performans gösteren ayı olması. Bitcoin yatırımcıları ise korku ve belirsizliğin hakim olduğu piyasada risk almaktan kaçınıyor ve bu da volatilitenin yani oynaklığın belli bir seviyenin altında seyretmesine neden oluyor.

Suçlu BlackRock mı?

BlackRock'un Haziran ayındaki spot Bitcoin ETF başvurusu, takip eden haftada sektör için bir nimet olduğunu kanıtlamıştı. Ancak aradan üç ay geçti ve bazıları son fiyat düşüşlerinin arkasında dünyanın en büyük varlık yöneticisinin olup olmadığını merak ediyor. Ekonomist Peter Schiff başta olmak üzere birçok önemli isim, ETF'nin piyasaya sunulmasına hazırlık amacıyla BlackRock’ın ucuza para kazanmak için kasıtlı olarak fiyatları düşürdüğünü öne sürüyor.

Bazı analistler de, son üç ayda, 3,1 milyar dolar değerinde 118.000 adet Bitcoin satın alan bir cüzdanın BlackRock tarafından kontrol edilip edilmediğini sorguluyor. Diğerleri ise, 17 Ağustos'taki ani çöküşün Çinli emlak şirketi Evergrande'nin iflas koruması için başvurmasıyla aynı zamana denk geldiğinin ortaya çıkmasının ardından, Bitcoin’deki düşüşün sorumlusunun sıkılaşan makro koşullar olduğuna inanıyor.

Kripto para piyasalarında panik havası

 

Bitcoin'den, mayıs ayından beri en kötü performans

 

Bitcoin’de düşüşün 5 olası nedeni

 

Bitcoin’de sert düşüş!

 

Bitcoin’de dip yakın olabilir

 

Mike Novogratz: Spot Bitcoin ETF’si 4-6 ay içinde onaylanabilir

Peter Schiff: BlackRock, Bitcoin ETF’siyle kısa yoldan köşeyi döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)