E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde---

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde
27 Temmuz 2023 - 14:10 borsagundem.com

Bu yılın en yüksek performans veren yatırım araçlarının başında gelen Bitcoin’de hacim rekor seviyede düşük seyrediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’de hacim giderek düşüyor. Sene başından bu yana yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan kripto para piyasasının en dominant varlığı Bitcoin’de spot ticaret hacmi son 30 ayın en düşük seviyesine gerilemiş durumda.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, alım satım hacminde yaşanan düşüş sonrası yorumlar, Bitcoin’in yaz uykusunda olduğu düşüncesinde birleşiyor.

Düşük volatiliteyi yüksek volatilite takip ediyor

Bloomberg’den Chung Ying Ho'nun haberine göre, ne kadar Bitcoin alındığını ve satıldığını izleyen ölçütler, en büyük dijital varlığın 30.000 doların altında seyretmesiyle, son 30 ayın en düşük seviyesine indiğini gösteriyor.

K33 Research, 22 Temmuz'daki yedi günlük ortalama Bitcoin spot ticaret hacminin, 2021'in başından bu yana, düşük fiyat dalgalanmalarının ortasında en düşük seviyede olduğunu belirtiyor. Araştırma Başkanı Bendik Schei ve Kıdemli Analist Vetle Lunde, yayınladıkları notta, “Kripto piyasası şu anda makul bir yaz uykusunda. Bununla birlikte, ticaret hacmindeki uzun yavaşlama dönemlerini, düşük volatilite ortamına şartlanmış aşırı kaldıraç kullanan tüccarlar tarafından artan volatilite takip etme eğiliminde oluyor” diyor.

Bir sonraki fiyat katalizörü

Kısmen ABD'nin spot borsa yatırım fonlarının doğrudan kripto paralara yatırım yapmasına izin verebileceğine dair iyimserliğin körüklediği Bitcoin'in yıldan bugüne toparlanması ise soğuyor ve yatırımcılar şimdi bir sonraki fiyat katalizörünün nereden gelebileceğini değerlendiriyor.

Yatırımcılar, Fed tarafından dün açıklanan faiz oranı artışının bu etkiyi sağlamasını bekliyordu ancak beklenen olmadı. Hala 30 bin doların altında seyreden Bitcoin, bir miktar yükselişe geçse de 29.500 dolar civarında seyrediyor. Bazı yorumcular, enflasyonun düşmesiyle küresel bir parasal sıkılaştırma dalgasının yakında sona ereceği ve bunun Bitcoin'de yeni bir ralliye zemin haırlayacağı konusunda ise iyimser.

Spot ETF kararı ve toparlanma ihtimali

K33 Research, düzenleyicilerin ABD'deki spot ETF başvurularını onaylayıp onaylamamaya karar vermesiyle birlikte Bitcoin aktivitesinin Ağustos ve Eylül aylarında toparlanabileceğini söylüyor.

Dijital varlık türevleri likidite sağlayıcısı OrBit Markets'in kurucu ortağı Caroline Mauron da, “Değer merkezli yatırımcıların üçüncü çeyreğin sonuna doğru daha büyük bir hareket için pozisyona yeniden ilgi gösterdiğini görüyoruz” diyor.

Bu ay yaklaşık yüzde 4 oranında gerileyen Bitcoin'in 2023 yılındaki sıçraması, Temmuz ayının başlarındaki yüzde 90'a kıyasla yaklaşık yüzde 77 artış seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin’de balinalar 11 yıl sonra uyandı

 

Bitcoin'de hedef 33 bin dolar mı?

 

Başkan adayı Kennedy Jr. doları Bitcoin’le destekleyecek

 

Avrupa ilk Bitcoin ETF’inin lansmanına hazırlanıyor

 

Bitcoin’de sıradaki durak 12 bin dolar mı?

 

Bitcoin'in ABD hisse senetlerinden ayrışması yükseliş habercisi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)