E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBitcoin ve hisse senedi piyasalarında paralel seyir---

Bitcoin ve hisse senedi piyasalarında paralel seyir

Bitcoin ve hisse senedi piyasalarında paralel seyir
05 Nisan 2024 - 12:27 borsagundem.com

Uzmanlar, Bitcoin’deki geri çekilmenin hisse senedi rallisinin de sonu anlamına gelebileceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, geçen yıldan bu yana süren güçlü rallide sona gelmiş olabilir. Analistler ise bunun ABD hisse senedi piyasalarındaki rallinin de sonunun işareti olabileceğini belirtiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Stifel hisse senedi stratejisti Barry Bannister, “Bitcoin’in geçen ayki rekor seviyesinden geri çekilmesi, ABD hisse senedi piyasalarındaki rallinin gücünün tükendiğinin bir işareti olabilir” diyor.

Aylar sürecek yatay seyir

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, Bannister'ın raporu, Bitcoin fiyatlarının zirveye ulaşması, hem S&P 500 hem de Nasdaq 100’ün kötü bir performansa doğru ilerlediğinin ve potansiyel olarak aylarca hiçbir yere varamayacağının sinyalini verdiğini ortaya koyuyor.

Bannister, Nasdaq 100’ün 2013, 2017 ve 2021'deki geçmiş Bitcoin zirvelerini takip eden altı ay süreli geçmiş performans verilerini kullanarak bu yılın üçüncü çeyreği boyunca yatay seyredebileceğini tahmin ediyor.

Geçmiş veriler eğer bir yol gösterici olarak kabul edilirse, Bannister, S&P 500 rallisinin de hızının kesilebileceğini ve bunun da eşit ağırlıklı muadilinin daha iyi performans göstermesine olanak tanıyabileceğini söylüyor. Bannister, eğer bu gerçekleşirse, değer odaklı hisse senetlerinin en azından geçici olarak büyüme odaklı hisse senetlerinden piyasa liderliğini ele geçirebileceğini ekliyor.

Paralellik aynı nedenlere dayanıyor

Bannister'a göre, geçen yılın sonlarından bu yana hem Bitcoin hem de hisse senetlerindeki yükseliş, Fed'in başka bir faiz artırımı olasılığını düşük görmekten ve faiz indirimlerinin yaklaştığı varsayımından kaynaklanıyor. Dolayısıyla iki piyasa arasındaki hareketlerin bağlantılı olması mantıklı görünüyor.

Tam olarak aynı doğrultuda ilerlememiş olsalar da, hem Bitcoin hem de Nasdaq geçen ayki rekor seviyelerinin altında işlem görüyor. FactSet verilerine göre, Bitcoin fiyatları 14 Mart'ta 73.000 doların üzerinde zirveye ulaştı. Bu arada, Nasdaq Endeksi’ni takip eden Invesco QQQ ETF QQQ'nun da hisse başına 445,87 dolardan tamamlandığı 21 Mart'ta rekor kapanış zirvesine ulaştığı görülüyor.

Bitcoin ve büyük ABD hisse senedi endeksleri dünü yüksek yükselişle kapatırken kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin de dünü yüzde 2 oranında artışla 67.424 dolardan tamamladı. Bu arada, S&P 500 Endeksi yüzde 0,7 oranında artışla 5.245 puana yükseldi. Nasdaq ise yüzde 0,8 oranında artışla 16.412 puana ulaştı. Yükseliş Dow Jones’ta  yüzde 0,4 oranında gerçekleşti.

Bitcoin ve borsalar düşerken altın nasıl yükseldi?

 

Bitcoin’de yüzde 300’lük artış sinyali

 

Faizlerin düşmesi Bitcoin fiyatını bu kez nasıl etkileyecek

 

Bitcoin portföylerin acı biberi

 

Borsa yatırımcıları kemerlerini bağladı

 

Borsalar geri çekilirse yatırımcı ne yapmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)