E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de yüzde 300’lük artış sinyali---

Bitcoin’de yüzde 300’lük artış sinyali

Bitcoin’de yüzde 300’lük artış sinyali
03 Nisan 2024 - 15:07 borsagundem.com

Uzmanlar, Bitcoin’in önemli bir dönüm noktasında olduğunu ve bunun rallinin devamına işaret ettiğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li girişimci ve teknoloji yatırımcısı Anthony Pompliano, Bitcoin’in yükselişe devam edeceğini ve bunun yüzde 300 gibi rekor bir oranda gerçekleşeceğini öne sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 55'ten fazla, son bir yıllık dönemde ise yaklaşık yüzde 135 oranında artış gösterdi. Uzmanlar ise henüz yolun başında olunduğu görüşünde.

En az yüzde 300’lük sıçrama

Benzinga’dan Adam Eckert’in haberine göre, tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru yaşanan son ralli, büyük ölçüde Ocak ayında spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının ardından talepte yaşanan artıştan kaynaklandı. Her ne kadar ralli son haftalarda duraklamış olsa da Pompliano'ya göre Bitcoin, onu başka bir büyük yükselişe hazırlayan bazı kutuları işaretlemiş durumda.

Pompliano, “Yarılanmadan önce gerçekten önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Bitcoin için az önce en yüksek haftalık, aylık ve üç aylık kapanışı yaşadık” diyor. Pompliano, CNBC’nin ‘Squawk Box’ programında yaptığı açıklamada, “Bunun gerçekleştiği son dört seferde Bitcoin, boğa piyasasının geri kalanında en az yüzde 300 oranında değer kazandı” şeklinde konuştu.

Bitcoin, geçen yılın sonlarından bu yana yukarı yönlü bir fiyat momentumu görüyor ve birçok kişi, Nisan ayındaki ‘yarılanma’ yani ‘halving’ olayıyla birlikte boğa piyasasının daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyor. Bitcoin madencileri, Bitcoin işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri için bir ödül alıyor ve bu ödülün, halving ile birlikte bu ayın sonunda yarıya indirilmesi planlanıyor.

Pompliano, “Talep şoku yaşandı. Şimdi arz şoku yaşayacağız ve bu nedenle fiyatın nasıl bir ivmeyle artmaya devam edeceğini tahmin etmek zor olacak” diyor.

Yarılanma ve fiyat keşif aşaması

Kripto piyasaları, yarılanma olayını takip eden aylarda tarihsel olarak toparlanma eğiliminde oluyor. Bitcoin’in mevcut seviyelerden yüzde 300 oranında daha yükselmesi, kripto para piyasasının en hacimli parasının 200.000 dolar civarında işlem görecek olması anlamına geliyor.

Pompliano daha önce, bir varlık tüm zamanların en yüksek seviyelerini aştığında, dünyanın o varlığın değerinin ne olması gerektiğini anlamaya çalıştığı bir fiyat keşif aşamasına girildiğini açıklamıştı. Bu hafta ise Poımpliano, Bitcoin’in enflasyonun teşvik ettiği bir fiyat keşif aşamasının ortasında olduğunu öne sürüyor.

Pompliano, “İnsanların bunu satın almak istemesinin nedenini bulmak için gelişmekte olan piyasalara gitmenize gerek yok. ABD Doları’na bakarsanız, 2020'den bu yana satın alma gücünün yüzde 25'ini kaybettiğini görürsünüz. Bitcoin ise aynı dönemde yüzde 800 oranında arttı” diyor.

Bitcoin genellikle enflasyondan korunma aracı olarak düşünülüyor. İnsanların gözden kaçırdığı şeyin Bitcoin’in aynı zamanda ileriye dönük olması olduğunu söyleyen Pompliano, Bitcoin'in yedi aylık yükselişinin bir enflasyon göstergesi olabileceğini de sözlerine ekliyor.

Enflasyon mesajı

Pompliano, “Neden yükseliyor? Bir sonraki gevşeme döngüsünü öngördüğünü iddia edebilirsiniz. Ayrıca alarm zilinin çaldığını ve aslında enflasyonun aydan aya düşmediğini, yükseldiğini ve insanların bunu görüp Bitcoin satın aldıklarını da iddia edebilirsiniz. Yani Bitcoin bize şunu söylüyor: Bir dakika bekleyin, enflasyon düşündüğümüzden daha büyük bir sorun” şeklinde konuşuyor.

ABD’de en son tüketici fiyat endeksi okuması, tüketici fiyatlarının Şubat ayında yüzde 3,1'lik beklentilerin üzerinde, yüzde 3,2’ye yükseldiğini gösterdi. Manşet enflasyon da aylık bazda yüzde 0,4 oranında arttı. Bir sonraki enflasyon okuması ise 10 Nisan’da yayınlanacak.

Son iki günlük düşüşün ardından Bitcoin, bugün içinde yatay seyrediyor ve 66 bin dolar civarında el değiştiriyor.

Faizlerin düşmesi Bitcoin fiyatını bu kez nasıl etkileyecek

 

Dolar güçlendi, Bitcoin sert düştü

 

Bitcoin portföylerin acı biberi

 

Bitcoin’in 4 yıllık piyasa döngüsü kırılıyor mu?

 

Bitcoin'de zincir içi aktivite topallıyor, kimse satmak istemiyor

 

Mike Novogratz: Bitcoin rallisinde ABD hükümetinin de payı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kelek hamdi03 Nisan 2024 22:57

    Kaçırmayın alın siz de kazanın be de olsa kakalayacak yüzmilyarlarca dolarlık bitocoino var adamlarda...