E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar teknoloji hisseleri alımını artırdılar---

Hedge fonlar teknoloji hisseleri alımını artırdılar

Hedge fonlar teknoloji hisseleri alımını artırdılar
29 Nisan 2024 - 17:23 borsagundem.com

Teknoloji hisseleri geçen hafta uzun pozisyonlardaki artış ve açığa satışların etkisiyle grup tarafından Aralık 2022'den bu yana en büyük net alımı gördü.

Goldman Sachs Group'un derlediği verilere göre, hedge fonlar, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı endişesiyle nisan ayının çoğunda düşüş gösteren S&P 500 Bilgi Teknolojileri Endeksi'ndeki zayıflığa meydan okuyarak dördüncü hafta da sektörde net alıcı oldu.

Geçen hafta Google'ın ana şirketi Alphabet Inc. ve Microsoft Corp. tarafından elde edilen iyimser kazançların sektörün temellerine ilişkin yatırımcı iyimserliğini artırmasıyla fonların alımları öngörülü göründü.

Principal Asset Management'ın baş küresel stratejisti Seema Shah, "Teknolojinin uzun vadeli potansiyeli oldukça açık ve neredeyse tartışılmaz. Ancak, değerlemelerin bu kadar yüksek olması nedeniyle, birçok yatırımcı son zamanlarda risk ekleme konusunda isteksiz davrandı. Son dönemdeki geri çekilme, değerlemeler için küçük bir rahatlama sağladı ve sağlam ve seküler bir temaya maruz kalma fırsatı verdi" dedi.

S&P 500 Bilgi Teknolojileri Endeksi geçen hafta %5,1 yükselerek Eylül ayından bu yana en uzun süreli dört haftalık kayıp serisini sonlandırdı. Alphabet, yatırımcılara yapay zeka ile ilgili beklentileri konusunda güven verdiği için piyasa değerinde 2 trilyon doları aştı. Microsoft'un hisseleri de firmanın üç aylık sonuçlarında yapay zeka konusunda ilerleme kaydetmesinin ardından değer kazandı.

Vincent Lin'in de aralarında bulunduğu Goldman analistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, "Kazançlar duyarlılığı geride bıraktı" diye yazdı ve S&P 500 Endeksi'nde beklentilerin altında satış beklentisi açıklayan Meta Platforms Inc. dışında önemli bir düşüş olmadığını ekledi.

Neredeyse tüm teknoloji alt sektörlerinde girişler görülürken, alımlara yarı iletkenler ve yarı iletken ekipman şirketleri öncülük etti. Bankanın verilerine göre, hedge fonların alt sektöre ayırdığı pay, yılbaşındaki %1,1 seviyesinden ABD'deki toplam tek hisse senedi dağılımının %4,4'üne - beş yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine sıçradı.

Genel olarak bakıldığında, hedge fonları geçen hafta yaklaşık beş ayın en hızlı hızında ABD hisse senetlerini net olarak satın aldı. S&P 500, 2024'ün en iyi haftasını geçirerek 5.100'ün bir kıl kadar uzağında kapandı.

New York borsası yükselişle açıldı

 

Tesla hisseleri piyasa öncesi işlemlerde sert yükseldi

 

Bilançolar, FED, istihdam… Wall Street’te kritik hafta

 

Yatırım dünyasında borsa öne çıkıyor, tercihler gözden geçirilmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)