E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFaizlerin düşmesi Bitcoin fiyatını bu kez nasıl etkileyecek---

Faizlerin düşmesi Bitcoin fiyatını bu kez nasıl etkileyecek

Faizlerin düşmesi Bitcoin fiyatını bu kez nasıl etkileyecek
02 Nisan 2024 - 12:36 borsagundem.com

Bitcoin’de geri çekilme sürüyor. Bunda ABD Hazine tahvil getirilerinin artmasının etkisi olduğu görülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’de beklenen düzeltme gelmiş görünüyor. 66 bin doların altına kadar geri çekilen Bitcoin’de Fed’in olası faiz indirimlerinin bu kez fiyata nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin’de yaşanan geri çekilmede, Hazine getirilerinin artmasının etkisi olduğu kabul ediliyor.

Hazine getirilerindeki artış

MarketWatch’tan William Watts’ın haberine göre, Bitcoin, Pazartesi günü başlayan ve hala devam eden düşüşle bir düzeltmeye girmiş görünüyor. Hazine getirilerinin artması ve Fed'in gelecekteki faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin potansiyel olarak yapışkan enflasyona ilişkin endişeleri körükleyen verilerle zayıflamasıyla Bitcoin fiyatı 73.000 doların üzerindeki rekor zirvesinden gerilemeyi sürdürüyor.

Piyasa gözlemcileri, geri çekilmenin Bitcoin'in faiz oranlarındaki değişimlere karşı duyarlılığını ve Fed'in gelecekteki politika hamlelerine ilişkin beklentileri vurgulayabileceğini söylüyor.

Navellier & Associates'in kurucusu Louis Navellier, paylaştığı notta, “Bitcoin eski yüksek seviyesinin üzerinde bir seviyeyi korumak için mücadele etmeye devam ediyor ancak geçmiş tecrübeler, faiz oranları yükseldiğinde tüm kripto sektörünün alt üst olduğunu gösteriyor” diyor.

Bitcoin’de düşüş sadece bugün yüzde 5’i geçmiş durumda ve Bitcoin şu an 66 bin dolar civarında el değiştiriyor. Dünyanın en popüler kripto parası geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.881 dolar seviyesine ulaşmıştı.

Piyasa nefesini tuttu

Navellier, “Piyasa dünkü ilk geri çekilmenin ardından pek bir hareket yapmadı ancak bugün düşüş eğilimi sürdü. Piyasa nefesini tutuyor ve faiz oranlarının, yaşanan yükselişin bir kısmını geri vermesini bekliyor gibi görünüyor” diye yazıyor.

Yatırımcıların Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan temel kişisel tüketim harcamaları endeksinin Cuma günü açıklanmasına tepki vermesiyle birlikte Hazine getirileri Pazartesi günü erken saatlerde yükselişe geçti. Veriler beklentilerle uyumluydu ancak piyasadaki yoğun hareket devam etti. Hazine fiyatlarının tersi yönde hareket eden getiriler, Tedarik Yönetimi Enstitüsü'nün (Institute for Supply Management) imalat göstergesinin yükselmesinin ardından yükselişini sürdürdü ve fiyat bileşeni Temmuz 2022'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Bu arada Fed fon vadeli işlem yatırımcıları, Fed'in Haziran toplantısında temel politika faizini çeyrek puanlık bir indirime uğratma olasılığını yaklaşık yüzde 57 olarak fiyatlıyor. Bu oranların geçen haftanın sonuna göre pek değişmediği gözleniyor.

Daha fazla kazanç için faiz indirimleri beklenmeli

Bitcoin son derece spekülatif olarak görülse de analistler Bitcoin'in daha fazla kazanç elde etme ihtimalinin kısmen faiz indirimleriyle ilgili olabileceğine inanıyor. Deutsche Bank'taki stratejistler, Fed'in 2020'deki faiz indirimlerine güçlü bir Bitcoin yükselişinin eşlik ettiğinin altını çiziyor.

Deutsche Bank stratejistleri Marion Laboure ve Cassidy Ainsworth-Grace, Fed'in Haziran ayındaki faiz indiriminin risk iştahını ve piyasa likiditesini artırmaya yardımcı olacağını savunuyor. İkili, “Hazine getirileri düştükçe daha fazla yatırımcı muhtemelen daha yüksek getirili alternatif varlıklar arayacaktır. Kripto para birimleri gibi geleneksel olmayan yatırım sınıflarına bu sermaye akışı, dijital para birimi fiyatlarında devam eden yükselişi daha da destekleyebilir” diye yazmıştı.

Ancak bugün, ABD’de enflasyonun yapışkan seyretmesi ve bu durumun Fed’in faiz indirimi olasılığını giderek düşürmesi, hem Hazine getirilerinin artmasına hem de Bitcoin gibi yüksek getirili varlıklarda satışlara neden oluyor.

Dolar güçlendi, Bitcoin sert düştü

 

Bitcoin portföylerin acı biberi

 

Bitcoin’in 4 yıllık piyasa döngüsü kırılıyor mu?

 

Bitcoin'de zincir içi aktivite topallıyor, kimse satmak istemiyor

 

Bitcoin yatırımcısını sevindirdi

 

Bitcoin sayesinde her gün 1500 kişi milyoner oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 02 Nisan 2024 13:55

    Hiçbiri şeyle koleresyonu yok yerince tavuk kümese girdiyse kapıyı kapatıp yolmaya başlarlar.YTD...