E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin son bir çöküşe mi hazırlanıyor?---

Bitcoin son bir çöküşe mi hazırlanıyor?

Bitcoin son bir çöküşe mi hazırlanıyor?
29 Haziran 2022 - 10:40 borsagundem.com

Uzmanlar, Bitcoin’in 20 bin dolar seviyelerinde tutunamaması halinde son bir çöküş daha yaşayabileceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya ekonomisini ve tüm piyasaları saran çöküşten etkilenen kripto piyasalarının en büyük hacme sahip kripto parası Bitcoin, 20 bin dolarda tutunmaya çalışıyor. Zirve yaptığı noktadan yüzde 70’in üzerinde bir düşüş yaşayarak 17.500 dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin, hafif bir toparlanma yaşayıp 22 bin dolar seviyelerine yükselse de yeni bir geri çekilmeyle yatırımcılarını yeniden korkutmaya başladı.

Bloomberg’den Joanna Ossinger’ın haberine göre, yukarı yönlü hareketinde kalıcı olamayan Bitcoin, 22 bin dolar seviyelerine yükseldikten hemen sonra tekrar 20.000 ila 20.500 aralığına sıkıştı. Analistler, bu seviyenin çok tehlikeli olduğu görüşünde.

13 bin dolar seviyesine gerileyebilir

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD merkezli MVIS şirketinin en büyük 100 kripto para biriminin performanslarını ölçerek hazırladığı MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 endeksi, bugün itibariyle yüzde 2,1 oranında düştü.

ABD merkezli araştırma şirketi Fundstrat Teknik Stratejisti Mark Newton, yayınladığı teknik analiz notunda, kısa vadeli kritik noktaların çoğunun son bir çöküşe işaret ettiğini söylüyor. Yeni bir dip görmeyi yüksek olasılık olarak değerlendiren Newton, Bitcoin’in dip seviyesi olan 17.500 dolar seviyesinin yeniden test edilmesi halinde 12.500-13000 dolar seviyesine kadar gerçekleşecek büyük bir çöküş ihtimalini oldukça yüksek gördüğünü belirtiyor. En kötü senaryoya göre plan yapılması gerektiğini ifade eden Newton, yeni dip seviyelerinin ise uzun vadeli yatırımcılar için mükemmel bir yer olduğu görüşünde.

Değerinin yüzde 70’ini kaybeden Bitcoin, teknoloji hisselerinde süren düşüşe yine uyum sağlayabilir.

Kripto piyasası ağır hasarlı

Özellikle son aylarda büyük düşüşler yaşanan teknoloji şirketi hisseleriyle paralel hareket ederek değerinin yüzde 70’ini kaybeden Bitcoin, teknoloji hisselerinde süren düşüşe yine uyum sağlayabilir. Terra Luna ekosisteminin erimesi, Three Arrows Capital gibi milyarlarca dolarlık hedge fonların likidite sıkışıklığı yaşaması, Celsius’un para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklaması ve Crypto.com, Coinbase ve BlockFi gibi şirketlerin işten çıkarma duyuruları gibi sorunlarla iyice hırpalanan kripto para piyasasında yatırımcıların da ürkek ve çekingen davranması Bitcoin’de yaşanacak olası bir son yıkımı tetikleyebilir.

Alım fırsatı olabilir

ABD merkezli veri analizi şirketi Oanda’nın Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, son birkaç aydır kripto piyasalarına hakim olan olumsuz manşetleri göz önüne alındığında fiyatların bir süre yatay seyretmesinin yatırımcıları bir nebze olsun rahatlatmış olması gerektiğini söylüyor. Gelecek haftalarda çöküşün daha da derinleşmesinden endişe ettiğini belirten Erlam, Bitcoin’in 20 bin doların üzerinde kalıcı olamamasını, yatırımcıların da genel anlamda kendisi gibi düşündüğüne yoruyor. Newton ise iki ya da üç hafta içinde yaşanacak olası düşüşlerin alım fırsatı anlamına geleceğinin altını çiziyor.

Bitcoin'in toparlanması yıllar sürebilir

 

Bitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir

 

Fed'in adımları sonrası Bitcoin 20 bin doların altına sarktı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)