E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'in toparlanması yıllar sürebilir---

Bitcoin'in toparlanması yıllar sürebilir

Bitcoin'in toparlanması yıllar sürebilir
25 Haziran 2022 - 09:36 borsagundem.com

Paralar sıfırlandı, risk arttı, ilgi azaldı… Dijital paralarda kayıplar büyüyor, kısa vadede toparlanma beklenmiyor.

Geçen yıl Kasım ayında 69 bin doları gördükten sonra sürekli aşağı yönle seyir izleyen Bitcoin son günlerde 20 bin doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bazı analistler 12-13 bin doları gördükten sonra tekrar yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Terra'nın UST stablecoin'i dolara endeksli değerini yitirip kardeş para birimi Luna'nın da yüzde 99'dan fazla değer kaybetmesine yol açınca kripto paralar çakılmaya başlamıştı. Sonrasında Celsius kripto para birimi değer yitirmiş ve diğerleri de onunla birlikte çökmüştü.

Kayıplar büyüyor, risk hala çok yüksek yatırımcılar tedirgin… Herkes bundan sonra olası ihtimalleri konuşuyor!

Binance'ın CEO’su diyen Changpeng Zhao, Bitcoin'in toparlanmasının yıllar sürebileceğini söylüyor.

Binance'in CEO'su, son piyasa çöküşleri sonrası Bitcoin'in 69 bin dolarlık rekorunu yıllarca kıramayabileceğini söyledi.

En büyük kripto para borsasının kurucusu Changpeng Zhao bu tahminini, kripto para piyasası genelinden 2 trilyon dolardan fazla meblağın buharlaşması sonrası The Guardian'la paylaştı.
Bu arada Zhao, Bitcoin'in şu anda 20 bin 490 dolardan işlem gördüğünü ve bu fiyatın "bugün için çok düşük" olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

2018 YILINDA 3 BİN DOLARDI

Changpeng Zhao, "Ama biliyorsunuz 2018'de, 2019'da insanlara Bitcoin'in 2022'de 20 bin olacağını söyleseydiniz, çok mutlu olurlardı. 2018’de Bitcoin 3 bin, 19’da 6 bin dolardı" dedi.

Bir dönemler kurumsal şirketlerin de ilgi gösterdiği dijital paralara ilginin artması için yeniden yukarı doğru hareketlenmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak enflasyon, artan faizler ve resesyon riski nedeniyle kısa vadede kripto piyasalarda önemli bir toparlanma hareketi öngörülmüyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdal yalçın16 Temmuz 2022 09:36

    İstermisin şimdi bitcoin de luna gibi çakıla çakıla 1000 dolara kadar gelsin… her şey olabilir adı üzerinde sanal para hepsi enerjiye elektriğe bağlı , fişi çektiklerinde iş biter karşılığında fabrikası yok işletmesi yok

  • mali25 Haziran 2022 20:43

    Bitcoin atmış binlerde iken yüzbin, beşyüzbin olacak derlerken, şimdi toparlanması yıllarca sürecek yazılıyor. Bu nasıl yorum.

  • Vuran vurdu25 Haziran 2022 16:25

    Bir daha hiç toparlanmayabilir ki öyle olacak.