E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir---

Bitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir

Bitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir
22 Haziran 2022 - 11:13 borsagundem.com

2021 yılında 69 bin dolara kadar yükselen, bu yıl içinde ise oldukça dalgalı bir seyir izleyen kripto paralarda son dönemde büyük kayıplar yaşanıyor.


BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sonrası küresel ekonominin yeni gündemi haline gelen kripto paralar 2021 yılı kasım ayında 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. 2022 yılında ise artan enflasyon, durgunluk riski, para bolluğunun sonuna gelinmiş olması ve bazı gelişmiş ülkelerin alacağı tedbirlerin baskısıyla düşüşe geçen kripto paralar, son günlerde adeta çöktü! Büyük kayıplar yaşanıyor.

Bazı dijital paralar sıfırladığı için yatırımcılar tedirgin! 20 bin dolar sınırında tutunmaya çalışan Bitcoin ise bu gelişmelerden nasibini alıyor. CNBC televizyonunda yapılan bir analize göre en iyi kripto para birimi olan Bitcoin mevcut seviyelerinden neredeyse %40'lık bir düşüşle 13.000 dolara düşebilir.

Analizi yapan Absolute Strategy Research'ün kurucu ortağı ve yatırım başkanı Ian Harde, "Bu ortamda kripto paraları satmaya devam edeceğiz" dedi.

Yine CNBC’nin “Mad Money” programının sunucusu Jim Cramer, Bitcoin (BTC) fiyatının 12 bin dolara kadar gerileyebileceğini söyledi.

Kanalın bir diğer programı “Squawk Box”a konuk olan Cramer, programa geçtiğimiz günlerde konuk olan ve Bitcoin’in en büyük destekçilerinden olan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın açıklamalarına değindi.

Novogratz, kripto para piyasası için düşüş hala mümkün olsa da, dip yapmaya borsalardan daha yakın olduğunu söylemişti. BTC’nin en büyük kurumsal yatırımcılarından MicroStrategy’nin lideri ise Bitcoin’in tarihi bir alım fırsatı sunduklarını ve şirket olarak satış yapmayacakları açıklamasında bulunmuştu.

İki kripto liderinin Bitcoin’e “artık düşmesine izin veremeyecek kadar bağlı olduklarını” söyleyen Cramer, bu nedenle her şeyin normal bir düşüş olduğunu ve devamında ralli göreceğimizi söylediklerini ileri sürdü.

69 BİN DOLARDAN 20 BİN DOLARA DÜŞTÜ

Kasım ayında 69 bin dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, bugünkü 20 bin dolarlık değeriyle kıyaslandığında yüzde 70’in üzerinde düşüş kaydetti. Artan karamsar beklentilerin ışığında daha da düşmesi öngörülüyor.

Bu arada 2018'de Bitcoin 20 bin dolardan 3 bin dolara kadar düşerken, tamamen sıfırlanacağı  yönündeki görüşler dile getiriliyordu.

Buralardan başlayan yükseliş 2021 yılı Kasım ayında 69 bin dolara kadar sürdü.

Gelişmiş ülkelerin para politikalarını değiştirmesi, faizlerin yükselişe geçmesi sadece kripto paralar için değil borsalar için de risk olarak gösteriliyor. Önümüzdeki dönemde kripto paralara yönelimin artması için önemli bir neden bulunmuyor.

3 trilyon dolar piyasa değeriyle rekor kıran kripto para piyasaları bugün 1 trilyon doların altına geriledi.

Kayıplar arttıkça bu piyasalara olan ilgi de azalıyor.

İnternette 'Bitcoin öldü' araması

Bitcoin'de büyük çöküş: 18 bin doların altına geriledi

Bitcoin’in düşüşünden en çok o etkilendi

‘Bitcoin diyarı’ El Salvador'un rezervleri eridi

Kripto para piyasasındaki çöküş resesyon işareti mi?

Kripto için korkutan uyarı: Bu sefer farklı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )22 Haziran 2022 13:53

    Kritik eşiği aşar ise beklenti iptal. aşamaz ise, 12800 lere kadar iğne dahi atsa öncesiden yine .ğneyı tamamlama olasılığı var... Ama bu durum sistemin çökmezi bitmesi manasına gelmiyor. bu çalkantıda güzel direnç gösterdiler. sistemsel çökenler stabillerde sorunlar oldu bu durumlar iyileştiğinde sistemler kurulunca taş gibi olacaklar.. biraz uzun vade orta vade düşünmek  lazım. unutmayın btc doğduğundan beri yatırım yapanların yüzde 50 si şu durumda bile karda... İşi bilmeyenler konuşur hep. :D borsada batan kağıtta çok abd de ulkemizde vb. sıfırlayan... o bakımdan bilmediğiniz işlere bulaşmayın önce araştırın... :Bistide gördük usd 17 lere delki sakız fiyatı 5 tl oldu kağıda bakıyorsun hala 1 tl 23 tl ye gelmekte zorlanıyor.. :D  300 binlik ev oldu 1,5 milyon tl :D ee birazda şans..  40 binlık oto oldu 300 bin tl... 

  • Mucize Reis : )22 Haziran 2022 15:29

    Yahu sen kendi işine bak. Zırt pırt isim değiştirmiyorum ben. Benim yıllar önce aldığım coinler sepette duruyor :D düşsede beni zarar edecek kadar düşmez merak etme :D sen kendi işlerine güçlerine hisse senetlerine Tl yatırımlarına vb bak. oku, bilgilen, ama onun bunun lafına göre işlem yapma :D Benim bir günde verdiğim komisyonu belkide sen 1 haftada 1 ayda kazanıyorsundur :D  yükselirde düşerde altın gibi, kira gibi ev gibi otomobil gibi.. borsa gibi dolar gibi.. hep yükselen tek icat Devlet korumalı faizli kur hesabı :D sende ona geç kardeş..risk sevmiyorsan...

  • Bekçi murtaza22 Haziran 2022 14:34

    Tanıdım seni. kriptocu, bilokçeynci sefer yükselsin sen yada onun şakirtisin.

  • kaportacı salim usta sanayiden22 Haziran 2022 13:40

    kripto alt tarafı üretim yok şirket yok .akıllının biri yazılımmı ne yazmış millet yazılım satın alıyo Allah akıl fikir versin müstehak aslında .ne satın alıyon diyorum haberi yok bi şe yok aslında satın alınan koyunlar sürü halinde hurrraaaaa para vurcaz al sana para .huauhuhuhuhauh 

  • 😂👍🏻22 Haziran 2022 12:49

    Sıfır bile olabilir ne olacak olsa hiç bir sey.