E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin kritik seviyede---

Bitcoin kritik seviyede

Bitcoin kritik seviyede
08 Şubat 2024 - 14:24 borsagundem.com

Bitcoin'in fiyatı, yaklaşık yüzde 4,5 değer kazanarak kritik 45 bin dolar seviyesinin hemen altına yerleşti. Ethereum ise yüzde 2,5 artış ile 2 bin 425 dolar seviyesinden işlem gördü.

Dünyada hacmi giderek büyüyen kripto para birimlerinden Bitcoin, bir süredir geçemediği 44 bin dolar üzerine hareketlenerek 4'ü aşan yükseliş kaydetti. Ethereum ile desteklenen piyasa hareketi lider kripto varlıktaki yükselişte etkili oldu.

Yatırım firmaları Ark Invest ve 21Shares’in spot Ethereum borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sundukları değişiklik de kripto para piyasasında yükselişin fitilini ateşledi. Sözcü'de yer alan habere göre, 2 ay sonra gerçekleşecek olan Bitcoin halving olayı da gelecek beklentilerini pozitif etkiledi.

Bu gelişmelerle birlikte Bitcoin yüzde 4,5 değer kazandı ve 44 bin 800 seviyesinden işlem gördü. Ethereum ise yüzde 2,5 artış ile 2 bin 425 dolar seviyesinden işlem gördü.

Cardano, yüzde 10 değer kazanarak 0,5321 dolar seviyesinden işlem gördü. Cardano'da 10 Ocak tarihinden beri görülen en büyük bir günlük artış gerçekleşti. Solana ise yüzde 6,5 artışla 101,9 dolardan işlem gördü.

Bitcoin madencilerinden dikkat çeken hamle

 

Bitcoin ETF'lerine sermaye girişi sürüyor

 

Bitcoin yarılanması öncesinde dikkat çeken fiyat tahminleri

 

Bitcoin’de bireysel yatırımcıların beklentisi 20 bin doların altı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)