E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin ile ilgili kritik rapor: 125 bin dolar olabilir---

Bitcoin ile ilgili kritik rapor: 125 bin dolar olabilir

Bitcoin ile ilgili kritik rapor: 125 bin dolar olabilir
26 Ekim 2023 - 15:05 borsagundem.com

Bitcoin boğa piyasasının geçtiğimiz haziran ayının sonlarına doğru başladığı işaret edilerek, Bitcoin'in Aralık 2024'e kadar 125 bin dolara ulaşabileceği ön görüsünde bulunuldu.

Milyarder girişimci Jihan Wu'nun sahibi olduğu Singapur merkezli kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport, beşinci Bitcoin boğa piyasasının resmi olarak 22 Haziran 2023'te başladığına işaret ederek, kritik bir rapor yayınladı. Rapora göre, Bitcoin'in Aralık 2024'e kadar 125.000 dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Yayınlanan rapor şu şekilde:

"Bitcoin, her biri farklı bir anlatı tarafından yönlendirilen dört boğa piyasası döngüsünden geçti. 2011'deki ilk Bitcoin boğa piyasası, Bitcoin'in yeni bir ödeme mekanizması olarak ortaya çıkmasıyla desteklendi. İkinci boğa piyasası, Bitcoin'in alternatif bir para biçimi olarak tanınmaya başlamasıyla Çin tarafından yönlendirildi. Üçüncü döngü, şirket kurmak ve fon sağlamak için yeni bir araç olarak ilk madeni para tekliflerinin (ICO'lar) yükselişiyle belirgindi. Dördüncü döngü DeFi yazı ve ardından NFT basma çılgınlığı ile karakterize edildi.

Beşinci Bitcoin boğa piyasası, öncelikle kurumsal benimseme beklentilerinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bitcoin'in geleneksel olarak Altın ve Hazine bonoları gibi diğer güvenli liman yatırımları ile ilişkilendirilen özellikleri, kurumların varlık dağılımlarını çeşitlendirmek için Bitcoin'i dikkate almalarına yol açtı. Amerika Birleşik Devletleri'nin borç/GSYH oranının sürdürülemez seviyelere ulaştığı bir dönemde Bitcoin'in yükselişe geçmesi tesadüf değildir.

Bu boğa piyasası, Bitcoin'in bir yıl içinde ilk kez bir yılın en yüksek seviyesine ulaştığı 22 Haziran 2023 tarihinde resmen başladı. Tarihsel olarak, bu sinyal tetiklendiğinde Bitcoin ortalama olarak +%310 getiri sağlamıştır. Bu sinyale dayanarak, Bitcoin'in Aralık 2024'e kadar 125.000 $'a ulaşabileceğini tahmin ettik. Bitcoin satın almak için en uygun giriş noktası ideal olarak bir sonraki yarılanma olayından 14-16 ay önceydi. Bu nedenle Ekim 2022 sonu, Bitcoin sadece 17.000 dolardan işlem görürken raporumuzun önerdiği gibi mükemmel bir giriş zamanıydı. Hız kazanan ivmeyle birlikte daha fazla kazanç bekleniyor"

Bitcoin'de "ETF" etkisi

 

ABD hükümetinin elindeki Bitcoin’ler fiyatı ne kadar etkileyebilir?

 

Bitcoin'deki sert oynaklığın perde arkası

 

Bitcoin bu hafta ikinci kez 30 bin doları test etti

 

Bitcoin son rallisinde 'ivme kazanıyor'

 

Bitcoin, 2023’te yaklaşık yüzde 60 değer kazandı 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)