E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin dominansı artıyor---

Bitcoin dominansı artıyor

Bitcoin dominansı artıyor
01 Mayıs 2023 - 14:33 borsagundem.com

Bitcoin 29 bin doların üzerindeki kararlı görüntüsüyle altcoinler üzerindeki dominansını artırıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Oldukça kasvetli gelen 2022 yılının ardından gösterdiği performansla diğer tüm yaratım araçlarını geride bırakan Bitcoin, diğer kripto paralar üzerindeki hakimiyetini de pekiştiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 31 bin dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, 29 bin dolar seviyesine doğru geri çekilse de, burada kararlı şekilde seyretmesi, dominansının da artmasına neden oluyor.

Yüzde 1’in üzerinde artış

Cryptopotato’dan Jordan Lyanchev'in haberine göre, Bitcoin’in 29 bin doların üzerindeki kararlı seyri, altcoinler üzerindeki dominansını da güçlendiriyor.

Haftalık ve aylık kapanışın ardından, Bitcoin’in 29 bin seviyelerinde ve Ethereum’un ise 1.900 dolar seviyelerinde tutunduğu görülüyor. Bitcoin’in Nisan ayının son birkaç gününde kendini 29.000 doların biraz üzerine atmasının ise her iki yönde de önemli bir fiyat hareketi getirmediği görüldü.

Alım satım hacminde yaşanan düşüş ise altcoinlerin de hafta sonu boyunca sakin seyretmesine neden oldu. Bununla birlikte, haftalık ölçekte, Bitcoin’in dominansının yüzde birin üzerinde arttığı görüldü.

29 bin dolar seviyesini tuttu

Bu hafta sonu, Bitcoin'in en yüksek fiyat noktası dışında, düşük volatilite bakımından bir önceki haftaya benziyor. Hatırlanacağı üzere geçen Pazartesi günü de Bitcoin'in 28 bin dolara sıçraması kısa sürmüş ve piyasanın en hacimli kripto parası 27 bin dolara geri çekilmişti.

Yükselmeye başladığı Salı günü ise Bitcoin geç saatlerde 30.000 dolara kadar yükselmişti. Yine de, her ne kadar sahte haberlerden kaynaklansa da o seviyelerden yediği ret, 3 bin dolar kadar düşmesine neden oldu ve Bitcoin önceki fiyat konumuna geri döndü.

Ancak ABD bankacılık sorunları Bitcoin’in yeniden yükselmesine neden oldu. Bitcoin yeniden 30 bin doların kapısını çaldı ancak bu deneme de başarısızlıkla sonuçlandı. Bitcoin o zamandan beri 29.000 doların üzerinde nispeten sabit seyrediyor ve son iki gün de bu gidilşatı tersine çeviremedi. Bitcoin'in güncel fiyatı ise şu an 28.500 dolar seviyesinde seyrediyor.

Tüm bu yaşananlar, Bitcoin'in piyasa değerinin 570 milyar dolara ulaşmasını sağlarken altcoinler üzerindeki dominansının da geçen haftadan bu yana yüzde 1'in üzerinde arttmasına ve şu anda yüzde 47'nin üzerinde seyretmesine yol açtı.

Altcoinlerde sakinlik sürüyor

Son birkaç hafta sonundaki işlem hacimlerinin ise yetersiz olduğu görülüyor. Bunun da bir istisna olmadığını ise söylemek gerekiyor. Bu durum ise, alternatif kripto paraların çoğunda, her iki yönde de kayda değer fiyat hareketleri üretilmemesine neden oluyor.

En hacimli altcoin olan Ethereum’un bu hafta başlarında 2.000 doların üzerine çıkıp tekrar 1.800 doların altına indikten sonra 1.900 dolar seviyesinde kaldığı görülüyor. Binance Coin, Ripple, Cardano, Polygon, Shiba Inu ve Avalanche da haftayı kırmızı renkle kapatıyor.

Buna karşılık, Dogecoin, Solana, Polkadot, Litecoin ve Tron'un mütevazı da olsa günlük kazançlar kaydettiği görülüyor. HBAR, günlük yüzde 4,5'lik bir artışla ilk 50 altcoin arasında tek önemli kazanan olarak öne çıkıyor.

Piyasaya genel olarak bakıldığında ise görece daha düşük sermayeli altcoinlerin bile önemli fiyat hareketleri sergilemediği görülüyor ve bu da toplam piyasa değeri için herhangi bir hareketin olmadığı anlamına geliyor. Kripto para piyasasının toplam piyasa hacmi de bu nedenle 1,2 trilyon doların biraz üzerinde sabit seyrediyor.

Altın ve Bitcoin Fed'i bekliyor

 

Bitcoin ayı piyasasına elveda mı diyor?

 

Bitcoin psikolojik seviyeyi aşamadı

 

Banka krizi Bitcoin'e yaradı

 

Bitcoin 50 bin dolara çıkabilir

 

Mike Novogratz: Kredi krizi ve ekonomik gerileme sadece Bitcoin’e yarayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)