E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 9 ayın zirvesinde---

Bitcoin 9 ayın zirvesinde

Bitcoin 9 ayın zirvesinde
20 Mart 2023 - 09:32 borsagundem.com

ABD'deki bankacılık sorunlarından etkilenmeyen Asya'da yatırımcıların kriptoparalara ilgi göstermeleri Bitcoin fiyatını bugün 9 ayın zirvesi olan 28 bin 519 dolara taşıdı.

ABD'de bölgesel bankalardaki sorunlar ve Avrupa finans sektörünün Credit Suisse'deki sorunların üstesinde gelip gelemeyeceği konusunda belirsiz yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına ve kripto paralara yönlendiriyor.

ABD'deki bankacılık sorunlarından etkilenmeyen Asya'da yatırımcıların kriptoparalara ilgi göstermeleri Bitcoin fiyatını bugün 9 ayın zirvesi olan 28 bin 519 dolara taşıdı. Şu sıralarda 24 saat öncesine göre yüzde 5,62 artışla 28 bin 330 dolardan işlem görüyor.

Analistler, teknik göstergelerin Bitcoin fiyatının 30 bin dolar direncini test edeceğine işaret ettiğini belirtiyorlar.

"Cari fiyat gelişmeleri piyasada aşırı ısınmanın bir işareti. 30 bin dolar direnci test edilse bile burayı aşacak bir destek bulunamayabilir" değerlendirmesini yapan analistler, FOMC toplantısı öncesi 25 bin dolar seviyesine doğru düzeltme olabileceğini vurguluyorlar.

GÖZLER FED'E ÇEVRİLDİ

Bu hafta gözler Fed'in çarşamba günü açıklayacağı kritik faiz kararında olacak. Sadece 2 hafta önce Fed'in mart toplantısından 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak önce ABD'de Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank'in iflasları, ardından ise Avrupa'da Credit Suisse'e yönelik endişelerin artmasıyla Fed'in 'şahin' duruşundan geri adım atacağına yönelik beklenti yükseldi. Bugün itibarıyla piyasalarda 25 baz puanlık artırım ve faizin sabit bırakılması ihtimalleri fiyatlanıyor.

Wall Street'in en iyi banka hisselerinden daha iyi bir performans sergiliyor

 

Signature Bank’in devrinde kripto şartı

 

Kripto yatırımcıları 3 milyar dolar çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Doğan 20 Mart 2023 19:43

    Borsanın başındaki beyefendi ne iş yapar İnanki olanları seyrediyor Ereğli koskoca ereğli yerlerde sürünüyor geri alım yok temettü yok ben olsam yönedimi baştan aşağıya degiştiririm yazık bu bir örnek Doas öyle resmen oynuyorlar çok yazık bu ülke hepimizin insanlarda hiç Allah korkusu yokmu

  • Mucise Reis : )20 Mart 2023 11:02

    Şahsen bir düşme bekliyordum bu sabah olur derken yine toparladı kendini. Ama FED öncesi güvenli alım noktası için düşüş yapmasını mantıklı beklıyorum. hatta böyle bir şey olmalıki bir yada iki saatte olup bitmeli ... çat çat çat diye... Beklemtim bu yönde hala. Olmaması durumu beni ciddi şaşırtır ve pozisyonlarımı buna göre ayarladım çünkü. ekranda uzakda 1,2 saat bile terse atıp beni uzun süre bekletip al-sat yapmaya yöneltebilir... özetle yüzde 3 - 5 kazanç için yüzde 10 gibi bir zararı riske atmıyorum izliyorum BTC ve altcoınlerde ana paramı şuan. Altındaki + durumda BTC de ki düşüş yönünü çevirmeye yardıme tti diye düşüyorum. Para bol herkeslerde dunyada ama karşılığı ve yakılmaması için alternatifler az. herbişe şişti ve yükseldi. iktisad ülkelerın bol bol para basması ile ciddi sorunlar yaşayacak....