E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 40 bin doları geçemedi---

Bitcoin 40 bin doları geçemedi

Bitcoin 40 bin doları geçemedi
28 Ocak 2022 - 08:44 borsagundem.com

40 bin dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin bu seviyeyi geçemeyince yeni satışlarla karşılaştığı ve tekrar 37 bin dolar seviyesine geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarına müdahale etmeme sinyalini takiben fiyatlar 26 Ocak'ta toparlanma moduna girdi. Uzun bir ayı piyasasının başlamasına yönelik korku dolu tahminler kısa süreliğine askıya alındı.

Fed'in açıklamasının ardından, kripto para piyasasındaki fiyatlar Bitcoin'in (BTC) yüzde 4,11 artışını takip etti. En büyük kripto para birimi 39.000 dolara doğru hızla ilerlerken saat 08.40 itibarıyla 37 bin dolar seviyesinden işlem görüyor. .

Piyasa yorumcuları, kripto para hafta başında ivme kazanmasıyla birlikte haftayı daha güçlü bir şekilde kapatmayı, hatta 40 bin doları test etmeyi umut ediyordu. Ancak bu beklenti gerçekleşmedi.
Son günlerde yüzde 20’nin üzerinde düşüş kaydeden en büyük akıllı sözleşme platformu olan Ethereum (ETH) fiyatı 24 saatte yüzde 8,11 artarak gün içi en yüksek seviyesi olan 2.723 dolara ulaştı. Fakat tıpkı BTC fiyatında olduğu gibi en büyük altcoin fiyatında da gerileme görüldü.
Twitter’da 'TheCryptoCactus' ismiyle tanınan kripto para trader’ı, ilerlemeye dikkat etmek için kilit seviyelere ilişkin bir analiz paylaştı. Önemli destek ve direnç bölgelerine dikkat çeken analist, yatırımcıların birikim alanlarına vurgu yaptı.

TheCryptoCactus'a göre, "dip seviyede uzun pozisyon almak isteyenler", halihazırdaki seviyelerde "finansal riskten korunma” konumu almış durumdalar. Ancak trader, bu noktadan sonra "2.850 dolar seviyesinin dirençten desteğe dönmesi gerektiğini" savundu.

Diğer bazı kripto paralar ise görece daha iyi performans gösterdi. Dogecoin (DOGE) önceki değer artışının çoğunu saklarken, Cardano (ADA) da 1,06 dolarda yatay seyretti.

Zincir üstü izleme kaynağı Glassnode'a göre, kripto piyasasında son 24 saatte likide edilen pozisyonların değeri 320 milyon doları geçti.

Bitcoin borsaların temposuyla dans ediyor

 

Bitcoin’de yön yukarı döndü

 

IMF'den 'Bitcoin' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)