E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de yön yukarı döndü---

Bitcoin’de yön yukarı döndü

Bitcoin’de yön yukarı döndü
27 Ocak 2022 - 09:52 borsagundem.com

35 bin doların altına gelmesiyle artan yeni alımlar Bitcoin fiyatlarını yeniden 38 bin dolara taşıdı. Analistler yükselişin 40 bin dolara kadar sürmesini bekliyor

Bitcoin'i resmi para birimi kabul eden ilk devlet olan El Salvador, düşüşü fırsat bilerek bir kez daha alım yaptı. 35 bin dolar seviyelerine dip olarak görenlerin alıma geçmesiyle Bitcoin fiyatı 38 bin dolara yükseldi.

Bitcoin 26 Ocak'ta 38 bin dolar direncini yeniden test ederken, 40 bin dolar ve ötesine ulaşılabileceğine dair umutlar da yükseliyor. Bugün sabah saatlerinde 36 bin Dolar seyesinden işlem gören Bitcoin, geçen yıl kasım ayında 70 bin dolara kadar yükselmişti.

Parite, gün içerisinde iki kez 38 bin doları geçti ve çeviri yayın saati itibarıyla bu seviyenin hemen altında seyrediyor.

Analistler, "Bitcoin 36 bin dolara tutundu ve şimdiden 38 bin doları test etti. Bu seviyeyi bir kez daha test ederse, muhtemelen kırılacak ve 40.700 doları göreceğiz," diye açıkladı.

Analist Scott Melker ise saatlik grafikte fincan ve kulp formasyonu tespit etti ve "Şimdiki hedef, daha büyük zaman çerçevelerinde kilit direnç noktası olan 39.600 dolar," diye ekledi.

Bu arada altcoin piyasasında da rahatlama rallisi devam etti ve Ether (ETH), son 24 saatte yüzde 4,3 daha değer kazanarak 2.500 doların üzerine çıktı.

Piyasa değeri bakımından en büyük 10 kripto paraya ise yüzde 10 değer artışıyla Dogecoin (DOGE) liderlik ediyor.

IMF'den 'Bitcoin' uyarısı

 

Türkler neden kripto paraya akın ediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir27 Ocak 2022 11:19

    Şuan tek bilinmeyen btc brmen mmcas royal

  • Mucise Reis ;)27 Ocak 2022 11:07

    38,000 aşmadan durum netleşmez. özellikle 40 bin üzeri gücüne güç katarak yeni parasal girdi sağlayabilir. uzun süre çıkış yapmayan yatay yatay yatay btc her seferinde alt desteklere sarktı. bu durum net ...