E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 15 ayın zirvesinde---

Bitcoin 15 ayın zirvesinde

Bitcoin 15 ayın zirvesinde
21 Haziran 2023 - 09:26 borsagundem.com

Bitcoin artan kurumsal ilgi, dolardaki zayıflama ve ABD'deki davaların etkisinin geçmeye başlamasıyla sert bir yükseliş yaşadı. Günlük yüzde 7.4 değer kazancıyla 28.900 doların üzerini gördü.

Bitcoin bu sabah günlük yüzde 7.4 yükselerek 28.900 doların üzerini gördü. Böylece dünyanın en büyük kripto parası 1.5 ayın zirvesine ulaştı. Gözler 30.000 dolarlık psikolojik eşiğe çevrildi.

Analistler söz konusu yükselişin çeşitli nedenleri olduğunu belirtti. Bunlardan ilki artan kurumsal ilgi. Geçen hafta dünyanın en büyük varlık yönetim firması BlackRock spot Bitcoin ETF ürünü ihracı için SEC'e başvuruda bulundu.

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, bu hafta ise benzer bir şekilde fon yönetim devi Fidelity'nin de benzer bir başvuruda bulunacağına dair haberler çıktı. Henüz böyle bir başvuruya ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da haberlerin yalanlanmamış olması, olumlu bir gelişme olarak kabul edildi.

BITCOIN DOMİNANSI YÜZDE 50'Yİ GÖRDÜ

Bitcoin'in herhangi bir davada adının geçmemesi yatırımcının bu kripto paraya yönelimini artırdı. Bitcoin'in piyasa değerinin toplam kripto para piyasasındaki oranı (Bitcoin dominansı) 2 yılın ardından ilk kez yüzde 50'yi gördü.

PİYASA GENELİNDE YÜKSELİŞ

Bu sabah itibarıyla Bitcoin büyük kripto paralar arasında en hızlı yükselişe imza atsa da piyasa genelinde olumlu rüzgarlar esiyor. Ethereum TSİ 8.40 itibarıyla yüzde 5 yükselerek 1.813 dolara çıktı. Binance Coin yüzde 3.6, Ripple yüzde 2.1, Cardano (ADA) yüzde 6.5, Dogecoin yüzde 2.6, Solana (SOL) ise günlük yüzde 4.8'lik yükselişlere imza attı.

Avalanche (AVAX) da yüzde 7 ile günün en çok yükselen kripto paraları arasında yer aldı.

Bitcoin dominansı rekor düzeyde

 

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları FUD’ı umursamıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)