E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBezos’tan 3,1 milyar dolarlık dudak uçuklatan hisse satışı---

Bezos’tan 3,1 milyar dolarlık dudak uçuklatan hisse satışı

Bezos’tan 3,1 milyar dolarlık dudak uçuklatan hisse satışı
06 Ağustos 2020 - 17:39 borsagundem.com

Dünyanın en zengin insanı ve e-ticaret devi Amazon’un CEO’su Jeff Bezos bir hafta içerisinde değeri 3,1 milyar doları aşan şirket hissesi sattı. Bezos yıl içerisindeki toplam hisse satışı 7,2 milyar doları buldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) derlenen rapora göre Amazon’un CEO’su ve dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos bu hafta içerisinde 3,1 milyar dolardan fazla değerde Amazon hissesini sattı.

Borsa araştırmaları şirketi Open Insider’ın yaptığı derlemeye göre satış daha önceden düzenlenmiş bir ticaret planının bir parçası olarak gerçekleşti. Bezos bu yıl içerisinde daha önceden 4,1 milyar dolar değerinde şirket hissesi satmıştı. Bu hafta yapılan satışlarla birlikte e-ticaret devinin Bezos’un hisselerine verdiği miktar 7,2 milyar doları buldu. Bezos halen 54 milyon Amazon hissesi bulunduruyor ve bu hisselerin değeri 170 milyar doları işaret ederek Jeff Bezos’u dünyanın en zengin insanı yapıyor.

Bezos 2019 yılında toplamda 2,8 milyar dolarlık Amazon hissesi satmıştı. Dünyanın en zengin insanı daha önce uzay araştırmaları şirketi Blue Origins’i finanse etmek için yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık Amazon hissesi sattığını söylemişti. Amazon temsilcileri konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar

 

Borsalara trilyonlarca dolar girecek

 

Borsalarda kobra efekti korkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mg08 Ağustos 2020 09:02

    Hesap yapanlar diyelim sattik 3,1 milyar dolari size verdik Simdi ne yapacaksiniz 😁

  • Yurday çetin 07 Ağustos 2020 14:19

    Uçakla gezmek varken, diyanete milyarlarca para ayıran, millete bol keseden karşılıksız kredi veren, iflas etmiş şirketin borcunu üstlenen, aynı şirket isim farklı devir edip işleme devam ederken, bok düzelir bu ekonomi

  • Uzay07 Ağustos 2020 01:58

    Türkiyede olup bitene bu kadar sessiz kalan bir yapı var bu yapı mevcut durumu düzeltemek için sistemle inatlaşarak kavga veriyor.Yapılacak iş belli.Zamanında döviz ucuzken merkez bankamız para basıp kenara döviz rezervi biriktirmeliydi.İkinci konu enflasyona göre faiz artırılıp mevcut döviz ataklarına dur denilirdi bu şekilde.Aynı zamanda bankalarımızda Türk lirası olur millet dövize altına koşmazdı.Artık cari açık veren ülke olmaktan çıkmalı bunun için üretene destek olmalıyız devlet olarak.Çalışanada adam gibi ücretler verilmeli ver ki ekonomi canlı olsun.Bu kadar basit.

  • ZELİHA KARAKAŞLI06 Ağustos 2020 19:24

    Akıllı adamları severim.bizim borsada da akıllı ve akil kimseler hisseleri boşaltıyorlar nasıl olsa yine alttan daha alttan alıp yerine koyarlar.