E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar---

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar
06 Ağustos 2020 - 13:33 borsagundem.com

ABD borsalarındaki ralli borsaların ünlü ekran ismi Jim Cramer’ın eleştirilerinin hedefi oldu. Cramer borsaları ralliye taşıyanların hiçbir şeyden anlamayan hevesli yatırımcılar olduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü ismi Jim Cramer Wall Street’te süregelen rallinin anlamsız bir hale geldiğini belirtti. Sunucusu olduğu programda Salı günkü seansa ilişkin konuşan Cramer “Bazen borsalar ralli yapar ve bu oldukça mantıklıdır. Bir de bugünkü gibi günler vardır ve ben borsaların bu kadar ahmakça boğa piyasasına girmesine katlanamıyorum” ifadelerine yer verdi.

Borsalardaki yeni yatırımcıların hiçbir şeyden haberi olmadığını söyleyen Cramer birden fazla uyarı sinyaline rağmen satın alımların devam etmesini yorumladı. Dow Jones endüstriyel endeksinin üç haneli kazançla bitirdiği günün ardından Cramer, “Asla ne yaptığını bilmeyen hevesli alıcıların gücünü hafife almayın” ifadelerini kullandı.

Wall Street'teki çılgınlığa iki örnek

Ünlü borsa uzmanı örnek olarak petrol şirketi BP’yi ve ilaç şirketi Sorrento’yu örnek gösterdi. Cramer borsalarda oldukça fazla ahmaklığın olduğunu ve özellikle bilanço sezonunda takip etmesi gereken bunca fazla haber olduğunu fakat bunların göz önünde bulundurulmadığını belirtiyor.

BP hisselerindeki yükselişe dikkat çeken Cramer bu yılın en garip hareketi olduğunu belirtiyor. Cramer BP için, “Sadece kendileri işletmenin kötü durumda olduğunu söylemiyor. BP ham petrolden uzak durarak para biriktirmeye de çalışıyor. Fakat belki de temettü payındaki yükseliş bir hataydı” ifadelerini kullanıyor.

Sorrento hissesinde ise Cramer geçtiğimiz hafta şirketin yarım saatte sonuç veren yeni tükürük bazlı kovid-19 testlerini açıkladığında hissenin oldukça sınırlı bir ralli yaptığını hatırlatıyor. Fakat Salı günü aynı hissenin aynı sebepten dolayı bir kez daha ralli yaptığını belirtiyor. Cramer konuya ilişkin, “Borsaların normal şartlarda randımanlı olması gerekir. Fakat bir şekilde Wall Street’in bu haberi işlemesi altı gün sürdü” ifadelerini kullanarak hisse hareketini eleştirdi.

Borsalardaki anlamsız yükselişin suçlusunun FED, Trump ya da Powell olduğunu belirtenlere karşı çıkan Cramer bu temelsiz yükselişin sorumlusunun alıcıların kendisi olduğunu belirtiyor.

Borsaları yükseltecek iki önemli sebep

 

Korona virüs sonrasında borsalara trilyonlarca dolar girecek

 

Dolar ve euro tarihi zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ06 Ağustos 2020 13:57

    aynen katılıyorum.ya bizim sazanlara ne dersin.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ06 Ağustos 2020 19:30

    bu kötü oldu bir beş sene daha borsaya yeni yatırımcı gelmez.yabancı bir vuruyor bir aracı kurumlar ile içimizdeki dolanrıcılar da bir yerden.

  • R.Demir06 Ağustos 2020 14:28

    Bunlar Sazanı geçti Pirana gibiler daldılar Sonrada zehirlendiler tabi Şimdilik korkudan ölmeseler Bari

  • R.Demir06 Ağustos 2020 13:55

    Bir işe girerken Adama sorar lar Tecrüben varmi diye Yoksa Boyunun ölçüsünü Alır lar ve yol verirler