E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarkin: Faiz indirimi için sabırlı olmalıyız---

Barkin: Faiz indirimi için sabırlı olmalıyız

Barkin: Faiz indirimi için sabırlı olmalıyız
08 Şubat 2024 - 08:00 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Barkin, faiz indirimi konusunda beklentilerin değiştiğini ve sabırlı olmanın makul bir fikir olduğunu söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD merkez bankasının para politikasını gevşetmeye ne zaman başlayacağını belirleme konusundaki sabırlı duruşunu "çok desteklediğini" söyledi.

Barkin Çarşamba günü Washington D.C. Ekonomi Kulübü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Dürüst olmak gerekirse, benim tahminim belirsiz. Bu yüzden sabırlı olmanın makul bir fikir olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fed yetkilileri Temmuz ayından bu yana faiz oranlarını değiştirmedi ve merkez bankasının bir sonraki hamlesinin muhtemelen faiz indirimi olacağının sinyalini verdi. Aralarında Başkan Jerome Powell'ın da bulunduğu pek çok politika yapıcının gevşemeye başlamak için acele etmediklerini belirtmesi, piyasanın ilk faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin beklentilerinin Mayıs veya Haziran aylarına doğru değişmesine yardımcı oldu.

Yatırımcılar mart faiz indiriminden ümidi kesti

 

Fed yetkililerinden faiz indirim mesajı

 

Steve Eisman: Fed’in faizleri indirmesine gerek yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN08 Şubat 2024 10:55

    Bunlar ne yahu biri bir gün çıkıyor faizler düssün diyor diğeri çıkıyor düşmesin diyor.