E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasası uzmanından iyimser tahmin---

Ayı piyasası uzmanından iyimser tahmin

Ayı piyasası uzmanından iyimser tahmin
21 Ağustos 2020 - 13:53 borsagundem.com

Rosenberg Research’ün Baş Ekonomisti David Rosenberg ABD ekonomisindeki toparlanma için ikinci bir teşvik paketine ihtiyaç olmadığını söyledi. Ayı piyasası uzmanının iyimser yorumları ise yatırım çevrelerini şaşırtıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ayı piyasası uzmanlarından birisi olarak tanınan David Rosenberg bugünlerde alışılmışın dışında bir iyimserlikle ekonomiyi yorumluyor. Borsa araştırmaları firması Rosenberg Reserch’ün Baş Ekonomisti ve Stratejisti olan Rosenberg ekonominin şu anda ikinci bir korona virüs teşvik paketine ihtiyacı olmadığını belirtti.

Rosenberg CNBC’ye verdiği demeçte, “Belki de başka bir teşvik paketine bu kadar hızlı ihtiyacımız yoktur. Zira ilk paket oldukça büyüktü. ABD’de kişisel tasarruf oranları halen %19’da. Bu oran korona virüs öncesi normların neredeyse üç katı” ifadelerine yer verdi.

Baş ekonomist düşüncelerini ilkbaharda verilen teşviklerin sadece yarısının harcandığını gösteren şirket araştırmalarına dayanıyor. Rosenberg ikinci piyasa teşviği konusunda Washington'un sürüklendiği çıkmazın piyasalar üzerinde ağır etkilerinin oluşturmamasının nedeni olarak ilk ekonomik teşvik paketinin olumlu etkilerinin sürmesini gösteriyor. Borsa uzmanı, “Bunun nedeni hanehalkı sektörünün halen muazzam miktarda nakde sahip olduğu bilgisi” dedi.

Rosenberg’e göre ABD piyasalarındaki nakit varlıklar salgın sırasında mega sermayeli büyüme hisselerindeki yükselişe yardımcı oluyor. Baş ekonomist mega sermayeli şirketler için, “Gelişen bir ekonomiye hizmet vermiyorlar. Buna karşın Home Depot, Walmart ya da Target gibi şirketler gerçekten evde kalma kısıtlamaları ve evde çalışma ekonomisine hazırlandılar” ifadelerinde bulundu.

2002-2009 yılları arasında Merrill Lynch'in Baş Ekonomisti olarak görev yapan Rosenberg, normal şartlardaki ayı piyasası perspektifinde olan eğiliminden bir parça ayrılış gösterdiğini kabul ediyor. Baş ekonomist ekonomik olarak hassas veya döngüsel hisselerin bir kırılma yaşayacağını düşünüyor.

Rosenberg, “Bu bir bekleme sınavı. Hisse senetleri çok ucuz. Sadece kendilerini yükseltecek bir katalizöre ihtiyaçları var” dedi.

Milyarder borsa uzmanından 16 milyar dolarlık açığa satış kararı

 

Wall Street'in kabusu Trump ya da Biden değil, belirsizlik

 

Geri dönüşü şaşırtacak 10 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)