E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasası döngüsü sürüyor mu?---

Ayı piyasası döngüsü sürüyor mu?

Ayı piyasası döngüsü sürüyor mu?
25 Nisan 2023 - 10:47 borsagundem.com

Hisse senetleri hala ayı piyasasında olabilir. Yeni alarm veren satış sinyali bu olasılığı destekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yön belirsizliğini koruyor. Önemli direnç ve destek seviyelerinin bir türlü kırılamadığı hisse senedi piyasalarında yatırımcılar kısa ve orta vadeli kararlar almak durumunda kalıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, borsalarda düşen momentum ve düşük volatilite belirsizliği artırıyor. Ancak yeni yanan bir sinyal, yöne dair önemli veriler sunuyor olabilir.

Sat sinyali

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, S&P 500 Endeksi’ndeki yeni bir 'sat' sinyali, hisse senetlerinin hala ayı piyasasında olduğunu söylüyor. Fairlead Strategies'den Katie Stockton, S&P 500 Endeksi’nin Pazartesi günü bir ‘sat’ sinyali vermesinin ardından hisse senetlerindeki ayı piyasası döngüsünün henüz sona ermediğinin anlaşıldığını düşünüyor.

Stockton, yatırımcılarıyla paylaştığı notta, “Geçen haftaki küçük geri çekilme, S&P 500'ün 4.155 puan civarındaki direncin üzerine çıkmasını engelledi. Bu, ayı piyasası döngüsünün şimdilik korunduğunu gösteriyor ve bir kırılmadan önce 3.800 puan seviyesindeki ilk destek riskini artırıyor” diyor.

Momentum düşüyor

Stockton'a göre, S&P 500 için Hareketli Ortalama Yakınsama-Iraksama, ya da bilinen adıyla MACD göstergesindeki düşüş, kısa vadeli momentum kaybını yansıtıyor ve anlamlı bir satış sinyali oluşturuyor. Momentumdaki düşüş, endeksin geçen hafta 4.155 puandaki direnç seviyesinin sadece bir puan altında, 4.154 puanda kapanmasının ardından geliyor.

MACD, teknik analistlerin bir menkul kıymet fiyatının iki hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi görmek için kullandıkları, trend takip eden bir momentum göstergesi olarak kabul ediliyor. Birden çok zaman diliminde momentumu ve trendi yakalamak için MACD'yi kullandığını ifade eden Stockton, “Gösterge çekici çünkü çok siyah beyaz. Yani ya bir satın alma ya da bir satış seçeneği sunuyor, arası değil” diyor.

Stockton, piyasada volatilitenin gelecek birkaç hafta içinde artmasını ve S&P 500'ün mevcut seviyelerinden geri çekilmesini beklediğini ifade ediyor. Stockton, bunda, volatilite endeksi olarak bilinen VIX’in 18.45 seviyesinin altındaki kesin kırılmasının da katkısı olduğunu söylüyor.

Temkinli duruş

Stockton, “VIX'te kısa vadeli bir yukarı hareketin ardından, 18.45 desteğinin kırılmasıyla aşağı doğru genişlemesini beklerdik. Bu, S&P 500'ün nihai bir kırılma yaşama senaryosunu da destekliyor. VIX için yeni taban, 15.38 civar” diyor. VIX Endeksi şu an 16.77 seviyelerinde seyrediyor.

Stockton, borsaların daha fazla yükseliş göstermesi için VIX'in 18,45'in altında kalması ve S&P 500'in 4.155 direnç seviyesinin üzerinde art arda iki haftalık kapanış yapması gerektiğini ifade ediyor. Bu gerçekleşene kadar Stockton, kısa ve orta vadede hisse senetleri konusunda temkinli olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Ayı piyasası henüz sona ermedi. İşte 4 nedeni...

 

Morgan Stanley: Ayı piyasasının henüz bitmemiş işleri var

 

Küresel hisse piyasalarında kararsız ve dalgalı bir seyir hakim

 

Piyasalar enflasyon ve resesyon ikileminde yön arıyor

 

JPMorgan: Düşük volatilite hisse senetlerine yönelik riskleri maskeliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)