E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel hisse piyasalarında kararsız ve dalgalı bir seyir hakim---

Küresel hisse piyasalarında kararsız ve dalgalı bir seyir hakim

Küresel hisse piyasalarında kararsız ve dalgalı bir seyir hakim
25 Nisan 2023 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’deki finansal sonuç dönemi piyasaların yakın takibinde yer alırken, bir tarafta resesyon kaynaklı endişeler diğer tarafta merkez bankalarının bir süre daha faiz artırımlarını sürdürerek sıkı duruşlarını koruyacağına ilişkin beklentiler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bu hafta perşembe ve cuma günü ABD’de açıklanacak büyüme ve çekirdek PCE verileri küresel çaptaki fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 17:00 ABD – Yeni Konut Satışları Önem: Orta
• 17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Merkez bankalarının sıkı duruşlarını sürdüreceklerine dair beklentiler ile resesyon kaynaklı gündemdeki endişelere bağlı olarak son haftalarda küresel hisse piyasalarında kararsız ve dalgalı bir seyir etkili oluyor. BIST-100 Endeksi dalgalı seyrini sürdürerek dün günü %0,21 oranında sınırlı bir yükselişle 5.022,79 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,40 – 19,41 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 19,41’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Yeni haftaya toparlanma çabasıyla başlayan BIST-100 Endeksi gün içerisinde dalgalı seyrini sürdürerek günü sınırlı bir değer kazanımıyla tamamladı. Endekste kısa vadede ilk önemli destek noktası 5.000 seviyesi olarak izlenmektedir. Psikolojik olarak öneme sahip 5.000 puan altındaki kapanışlarda 4.950 ve 4.890 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır. 4.890 seviyesi altında teknik görünümdeki bozulmanın derinleştiği ve satışların hız kazandığı bir fiyatlama yaşanabilir. 5.000 puan üzerinde tutunmanın korunması durumunda ise 50 günlük basit hareketli ortalama (5.080) – 5.140 ve 5.200 seviyeleri kısa vadede direnç olarak takip edilecektir. Kısa vadeli güçlü direnç konumunda bulunan 5.200 seviyesi üzerinde tutunma sağlanabilirse endekste alımların yeniden hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)