E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
25 Ocak 2024 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

ABD Dışişleri: "Türkiye parlamentosunun İsveç onayını memnuniyetle karşılıyoruz. Biden yönetimi Türkiye'nin F16 filosunu modernize etmesini destekliyor. Ancak kongrenin süreçte kilit rolü var."

Türkiye ile İran başta enerji olmak üzere 10 anlaşma imzaladı. 30 milyar dolarlık ticaret hedefi konuldu.

Kızıldeniz'de Maersk firmasına ait 2 gemiye Husiler saldırıda bulundu, ABD donanması eşliğinde gemiler az hasarla uzaklaştı. Brent petrol 80 dolar eşiğinde.

Asya'dan Avrupa'ya yapılan tedariklerde Kızıldeniz hattı kullanılmaması sebebiyle siparişler 25 güne kadar uzayabiliyor.

Ne olacak?

TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
ECB faiz kararı bugün açıklanacak.
ABD’de büyüme verisi bugün açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BIST 100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde Banka hisseleri öncülüğünde alış ağırlıklı bir seyir izledi. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında AKBNK, YKBNK, ISCTR, BIMAS ve TUPRS hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, MGROS, CCOLA, SDTTR, BRSAN, EUPWR hisseleri ise endeksi en çok aşağı taşıyan hisseler oldu. Piyasaların gözü bugün merkez bankalarında, Avrupa enflasyon ve resesyon ikileminde, Enflasyon ve resesyon ikileminin en güçlü şekilde hissedildiği Avrupa'da açıklanan temel ekonomik veriler belirsizliğin sürmesine yol açarken, ECB'nin uzun süre politika faizlerini %4,50 seviyesinde tutacağına yönelik beklentiler güçlenmeye devam ediyor. TCMB'nin faiz artırım döngüsüne devam etmesi bekleniyor, TCMB'nin, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 250 baz puan artırarak %45'e çıkaracağını tahmin ediyoruz.

ABD borsalarında rekor seviyeler kaydedilirken, SPX500 endeksi tarihi rekor kapanışlarını yapıyor. Asya piyasalarında ise manşetlerde Japonya'dan gelen şahin mesajlar var. Japonya’nın 10 yıllık tahvil getirisi 10 baz puan artışla bir aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesi olan %0,74’e çıktı. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda, bankanın fiyat tahminlerine ulaşılmasına kademeli olarak yaklaşıldığını belirtti. ABD 10 yıllık tahvil getirisi %4,10 seviyesinde. İngiltere'de hizmet sektörü ocak ayında büyüme kaydetti. S&P/CIPS tarafından yapılan açıklamada, ülkede hizmet sektörü Satın Alım Yöneticileri (PMI) verisinin bu yılın ocak ayında 53,8 seviyesine yükseldiği belirtildi. Ülkede imalat sektörü PMI verisinin ise 47,3 olarak kaydedildiği belirtilen açıklamada, bu verinin geçen ay (2023 Aralık) 46,2 olarak tespit edildiği hatırlatıldı. S&P Global tarafından yapılan ankete göre Euro Bölgesi'ndeki ekonomik aktivitede gerileme bu ay hafifledi ancak imalat görünümündeki iyileşme, hizmet sektöründeki sert bir düşüşle kısmen dengelendi. S&P Global tarafından derlenen HCOB ön Bileşik PMI, Ocak ayında Aralık ayındaki 47,6'dan 47,9'a yükseldi. Ekonomistler ise bileşik PMI'ın 48 olmasını bekliyordu. Bileşik PMI 8 aydır 50 puan olan başabaş seviyesinin altında.

Petrol fiyatları Çin'in teşvik umutlarıyla toparlanıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 25/01/2024

 

Fed, bankalara destek programını sonlandıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)