E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında hayal kırıklığı---

Asya borsalarında hayal kırıklığı

Asya borsalarında hayal kırıklığı
29 Haziran 2020 - 09:29 borsagundem.com

Salgının etkilerinin yeniden tekrarlanması V şeklinde geri dönüş beklentilerini karşılıksız bıraktı. Asya hisseleri Çin’den olumlu verilere rağmen düşüş gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs vakalarındaki artışın borsalarda Çin ekonomisindeki iyileşme sinyallerinden daha fazla ağırlık bulmasıyla Asya borsalarında düşüş yaşandı. ABD vadeli endeksleri ise karışık seyrediyor.

Haftanın ilk gününde Japonya, Hong Kong ve Avustralya hisse senetlerinde %1’in üzerinde düşüş gözlemleniyor. Çin hisse senetlerinde ise iki günlük tatil ve hafta sonunun ardından sınırlı bir düşüş var. S&P 500 vadeli endeksi kayıp ve kazanç arasında gidip geliyor. Güney Kore borsaları ise ülkenin maliye bakanının yeni bir yıllık bütçe programı açıklamasıyla birlikte %1,6’lık bir düşüş gösterdi. ABD Hazinesi tahvilleri sabit seyirde devam ederken dolar küresel piyasalarda değer kaybetti.

Korona virüs vakalarının dünya çapında 10 milyonu geçmesiyle ve ABD’de Texas, Arizona ve Florida gibi eyaletlerde salgının yeniden hortlamasıyla birlikte yatırımcılar geçen haftaki risksiz ticaret yönelimlerini devam ettirmeye hazırlanıyor. Salgınla ilgili can sıkıcı haberler Çin’deki sanayi şirketlerinde Kasım ayından bu yana ilk kez kâr artışı görüldüğünü belirten ekonomik verileri gölgede bıraktı.

Geri dönüş çok daha yavaş olacak

Küresel yatırım şirketi PGIM’in Başkanı ve CEO’su David Hunt borsalardaki gidişata ilişkin Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “İyileşme birçok insanın hayal ettiğinden çok daha yavaş ve çok daha düzensiz olacak. Borsalar çok sert bir V şeklinde geri dönüşü fiyatlandırdı ki bunun bir ihtimal olduğunu düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çin Merkez Bankası likiditenin reel ekonomiye ulaşması işin yeni parasal araçlar uygulayacağını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada küçük şirketlerin kredileri ve imalat kredileri oranını arttırılırken kredi oranlarını düşürülmeye devam edileceği belirtilerek yuanın değerini sabit tutulmasının hedeflendiği yinelendi.

Asya'da endeksler haftaya satıcılı başladı

 

Global tarafta azalan risk iştahı etkili olabilir

 

Küresel piyasalar haftaya negatif başladı

 

ABD vadeli endeksleri yatay seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)